120 GODINA LOVAČKOG UDRUŽENJA  “ DELIGRAD “

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

VIDEO PRILOG TV LASER , Aleksinac.biz , Tekst i foto Dušan Stevanović

Lovačko udruženje „Deligrad” iz Aleksinca proslavilo je  120 godina postojanja i  svoj najveći jubilej  organizovanog lova na teritoriji opštine .

Pred velikim brojem zvanica i gostiju organizovana je svečana akademija u sali Doma kuture . Proslava je počela emitovanjem filma o Lovačkom udruženju “ Deligrad “ i njegovoj istoriji , počev od 14 jula  1898 godine . Spomenut je i najstari  lovac  Milivoja  Prendić čije se ime vezuje i za pokretanje kinologije u ovim krajevima. Među zaslužnim ličnostima za početak organizovanog lovstva bili su i profesor Mladen Knez Milojković,zatim načelnik aleksinačkog okruga i prvi predsednik udruženja Vitomir Trivunac, profesor Učiteljske škole u Aleksincu , Tihomir Đorđević, dr Josif Bucek i drugi .

Na ovoj velikoj proslavi Lovačkog udruženja “ Deligrad “ bili su  i predstavnici  lovačkih udruženja iz Slovenije, kao i predstavnici ,Leskovca,Pirota, Niša, Sokobanje, Gadžinog Hana, Ražnja, Svrljiga, Merošine, Žitkovca, Vitoševca, Doljevca, Bele Palanke,  i Šumarske škole iz Kraljeva . Sve prisutne , pozdravili su predsednik Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije , Zoran Aleksić i predsednik Lovačkog udruženja “Deligrad “ , Batislav Živadinović .

Na svečanosti je dodeljeno 18 ordena lovcima koji su doprineli razvoju i unapredjenju lovstva na teritoriiji Opštine Aleksinac . Zlatne  ordene dobili su Radomir Filipović iz Aleksinca i Slobodan Živić iz Lipovca  , dok je Zoran Aleksić , predsednik Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije dodelio “ Zlatnu jarebicu “ predsedniku Lovačkog udruženja “ Deligrad “ , Bratislavu Živadinoviću .[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=EVDcrrSsTZw“][/vc_column][/vc_row]