50 VOZAČA UHVAĆENO U VOŽNJI POD DEJSTVOM ALKOHOLA I DROGE

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti

Saobraćajne patrole u Nišu isključile su iz saobraćaja 45 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, trojicu jer su koristili drogu, a dvojicu zato što su za volanom bili nakon konzumiranja alkohola i narkotika – saopštili su iz policije. Najmlađi među njima je imao probnu dozvolu, a kažu da je vozio pod dejstvom kokaina i alkohola i tako tri puta uzastopno prošao na crveno svetlo.

U Nišu je 21-godišnjak uhvaćen u vožnji pod dejstvom kokaina, imao je i 0,61 promila alkohola u organizmu, a vozio je „folksvagen“ sa probnom vozačkom dozvolom.

Takođe, u Nišu policija je zaustavila vozače „mercedesa“ (43) i „lančije“ (32) koji su vozili sa 1,64 i 1,43 promila alkohola, kao i muškarca (26) koji je upravljao „golfom“, bez vozačke dozvole i sa 1,66 promila alkohola – navode u policiji.

U gradu su takođe iz saobraćaja isključili i trojicu vozača – „pežoa“ (26), „iveka“ (25) i „tojote“ (41) koji su bili pozitivni na marihuanu, pišu u saopštenju, kao i 33-godišnjaka koji je vozio „fijat“ pod dejstvom kokaina, benzodiazepina i marihuane i uz to imao i 0,65 promila alkohola u organizmu.

U Gadžinom Hanu iz saobraćaja je isključen vozač „reno megana“ (42) sa 2,01 promil alkohola u organizmu, u Doljevcu vozač „audija“ (62) sa 1,75 promila, a u Merošini vozač „mercedesa“ (63) sa 1,23 promila alkohola – dodaju u saopštenju.

Njima je određeno zadržavanje do 12 sati i podneće protiv njih prekršajne prijave, a u policiji takođe navode da je osim ovih 50 vozača, koji su bili za volanom nakon korišćenja alkohola i droge, tokom vikenda otkrili ukupno 451 saobraćajni prekršaj.

Na kraju apeluju na vozače da ne voze pod dejstvom alkohola i da poštuju saobraćajne propise, kako bi sačuvali svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.