Dodeljena priznanja sportistima

Јуче је у свечаној сали Центра за културу и уметност одржана традиционална додела признања најуспешнијим спортистима, спортисткињама, спортским радницима и клубовима за oстварене резултате у 2016. години.
Најбољи млади спортиста узраста до 12 година је Алексеј Васић, члан Џудо клуба „Алексинац“, а за најбољу младу спортсткињу до 12 година изабрана је Анастасија Војиновић из Шаховског клуба „Лав“.
Признање за најбољег у јуниорској конкуренцији понео је Иван Удовичић из Карате клуба „Шуматовац, док је најбоља јуниорка Бојана Митић, чланица Денс студија „Ронде“.
Награде за најбоље спортисте општине Алексинац у сениорској конкуренцији добили су Никола Раичевић, плејмјекер Кошаркашког клуба „Напредак“ и Санела Станковић из Одбојкашког клуба „Алексинац“.
За најуспешнији спортски колектив проглашен је Кошаркашки клуб „Напредак“, а за најбољи млади спортски колектив изабрана је Омладинска школа Фудбалског клуба „Напредак“.
Рукометаш и репрезентативац Србије Александар Стојковић, проглашен је за најбољег спортисту у категорији лица са инвалидитетом.
Најбољи спортски радник у 2016. години је Часлав Банковић, док је признање за допринос развоју спорта у општини Алексинац припало Душану Пројовићу.