90 GODINA FK „ MORAVE „ ŽITKOVAC

www.aleksinac.biz , Tekst i foto Dušan Stevanović , you tube aleksinacbiz

Izložbom u prostorijama Mesne zajednice Žitkovac obeležen je veliki jubilej 90 godina Fudbaskog kluba “ Morava “ iz Žitkovca . Pored slika koje je naslikao profesor doktor Svetozar Vukadinović , nekada i sam igrač ovog kluba , izložbu su upotpunile i fotografije mnogih ranijih generacija fudbalera koji su igrali za FK “ Moravu “ , kao i pehari, zastavice i zavalnice iz različitog perioda postojanja kluba .

Izložbu je otvorio Dragan Ristić , a “ Pesmu navijača “ “ Morave “ koju je napisao Pava Garić ,  Hrvat iz Slavonskog Broda koji je služio vojsku u Aleksincu i imao devojku iz Žitkovca , interpretirala je pesnikinja Ljiljana Gligorijević . Inače fudbalski klub “ Morava “ već je priveo kraju monografiju i foto album , a u planu je i snimanje filma o istorijatu jednog od najstarijih fudbalskih kluba u Srbiji .

Nakon izložbe ,  na stadionu u Žitkovcu odigrana je prijateljska utakmica kadeta izmedju „ Morave ” iz Žitkovca i ekipe „ Ace Mente ” iz Svrljiga, koja je završena rezultatom 3:1 za domaćina.

Nakon ove utakmice u kulturno-umetničkom programu nastupili su članovi KUD „Mladost” iz Žitkovca , a  svečanoj ceremoniji  prisustvovali su: Nenad Stanković, predsednik opštine Aleksinac, narodni poslanik Dalibor Radičević, načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević i načelnica Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti , Tašana Jevtić . Ovom prilikom  uručeni su i pokloni ,  kompleti  dresova i lopti .

Predsednik opštine Aleksinac , Nenad Stanković je pozdravio sve prisutne kao i navijače na tribinama i rekao .

  • Nekada , kao dete , pre 50 godina , imao sam prilike da zaigram na ovom stadionu . Tada su dolazile cele porodice da posmatraju utakmice “ Morave iz Žitkovca . Sada , kao predsednik Opštine imam mogućnost da pomognem ovom klubu , a to ću uraditi sa svojim saradnicima .

Pred masom prisutnih , govor je održao , kako to i dolikuje domaćinu , predsednik FK “ Morave , Bojan Nikolić .

  • Pozdravljam sve prisutne i želim da podsetim da je klub do pre nekoliko godina tavori u “ beton “ ligi , a sada igra u Zoni i obećavam da će sledeće godine ekipa “ Morave “ iz Žitkovca igrati u višem rangu , Srpskoj ligi .

Nakon celokupne ceremonije uručene su zahvalnice  Udruženju stvaralaca u kulturi „ Zavičaj ”, KUD „Mladost”, Radio Aleksincu i Televiziji „Laser“ iz Svrljiga .

U revijalnom meču odigrana je utakmica izmedju “ Morave “ iz Žitkovca i “  Hajduka “ iz sokobanjskog sela Rujevica .


PRODAJEM TRAFIKU – 061 20 84 84 0

PRODAJEM TRAFIKU,ŠESTOUGAONU, 6 KVADRATA,TIPSKA,SA SVIM DOZVOLAMA,TERMOIZOLOVANA

061 20 84 84 0 , POVOLJNO