MISTERIJA KLJUČEVA UBIJENE PORODICE ĐOKIĆ

Piše : Kurir.rs , Marko Smiljanić

Svi svežnji ključeva koje su pokojni Džonići imali u svom „pasatu“ kada su ubijeni, do danas nisu pronađeni, saznajemo iz istrage.

Ovo je novi detalj u istrazi protiv Gorana Džonića, osumnjičenog za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić iz Aleksinca. Porodica Đokić je mučki ubijena u noći između 26. i 27. septembra prošle godine, a potom su im tela spaljena u mestu Dudine bare u selu Moravac, kada su se vraćali s večere kod Goranove majke.

„Svako od ubijenih je imao svoje ključeve od kuće, a Goran je imao i od menjačnice. Pretpostavlja se da je ubica odneo sve ključeve kako bi pretresao stan, ali i menjačnicu, verovatno verujući da može da nađe još novca, nakon što je iz gepeka uzeo pare koje su tamo bile sakrivene“, kaže izvor iz istrage i dodaje:

„Ubica je uzeo sve iz džepova i tašni Đokića tako da nedostaju još neke metalne stvari, koje nisu mogle da izgore, a nisu pronađene na mestu zločina. Pretpostavlja se da je ubica pretresao mrtve Đokiće, a onda ih spalio. Te stvari još nisu pronađene. Veruje se da je ubica hteo da pretrese i kuću i menjačnicu, ali verovatno nije uspeo“.

Najznačajni dokaz u istrazi protiv Džonića je njegovov biološki materijal na pištolju koji je sam otkrio gde se nalazi, kao i na 43.000 evra ukradenih iz gepeka Đokićevog automobila. Takođe, tu su i snimci sa kamera na kojima se vidi da Džonić vozi „pasat“..

Za sada su iz pritvora puštena braća Milošević i Milan Džonić, a očekuje se da na slobodu izađe i drugi Goranov sin – Stefan, na čijem je placu nađen novac. Sva četvorica koje je Džonić „umešao“ u slučaj imaju alibi za tu kobnu noć kada su stradali Đokići.