SEOSKE IGRE U ŽITKOVCU

Pišu : Novosti on line , foto sss

U SVOJOJ drugoj nedelji, Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su u Raškoj i Aleksincu. Obe opštine su se ove godine priključile manifestaciji.

Na tereni OŠ „Vuk Karadžić“ u Žitkovcu u Aleksincu nadmetale su se četiri ekipe: Tešica, Mozgovo, Korman i Vrćenovica. Zajedničkim snagama Sportski savez opštine Aleksinac i SC Aleksinac potrudili su se da takmičenje prođe u najboljem redu. Učesnike Seoskih igara SSS pozdravio je i predsednik opštine Dalibor Radičević.

Svi takmičari su odmerili snage u 11 disciplina. U fudbalu najbolja je bila Vrćenovica, u obaranju ruke Mozgovo, u skoku u dalj Vrćenovica (Dušan Milanović 2,65m i Leontina Janković 2,11m), u narodnom rvanju Mozgovo, a u nadvlačenju štapa, odbojci, šahu, nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena (Nebojša Stojković 10,4m), trci u džaku i na poligonu spretnosti prvo mesto je osvojila ekipa Kormana. U aleksincu su pobedili spoj mladosti i iskustva, pa će ekipa Kormana do avgusta meseca moći još da uigra ekipu za regionalno takmičenje u Surdulici.