UBEDLJIVE POBEDE NAPRETKA I JASTREBA

Tekst i foto Dušan Stevanović

Ovog vikenda, obe košarkaške ekipe iz Aleksinca izvojevale su ubedljive pobede , u duplom programu Hale sportova.

U 23. Kolu Druge lige ,  Napredak je u Aleksincu pobedio Zdravlje iz Leskovca rezultatom 99 77 ( 47 36 ) . Napredak je bio bolji sve vreme i zasluženo pobedio , dok se od ekipe Zdravlja očekivao jači otpor. Najefikasniji igrač utakmice bio je Nikola Jančić iz ekipe Napretka sa 22 koša ,  Šikman je imao najviše skokova 9 , a isto toliko asistencija imao je Stanisavljević .

Posle ovog kola , Napredak se nalazi na 5 mestu sa 13 pobeda i 10 poraza . U narednom kolu , Aleksinčani će igrati u Beogradu sa ekipom Žarkova koje se nalazi na 7 mestu i jednom pobedom manje .

U Prvoj regionalnoj ligi Istok , Jastreb je u Aleksincu pobedio ekipu Radana iz Lebana sa 92 67 ( 53 37 )

– Ovo je deseta pobeda za nas ove sezone čime smo izjednačili najbolji skor od kada se takmičimo u ovom rangu takmičenja . Zbog te činjenice ovaj trijumf nam je posebno drag . Naši igrači su sve vreme meča vodili i na kraju ubedljivo pobedili.Naročito smo srećni ,  sto se utakmica odvijala tako , da je trener Golubovic mogao da pruži šansu nekolicini mladjih igrača koju su uspesno iskoristili – rekao je predsednik Jastreba, Marko Habe .
Najefikasniji igrači bili su Džunic sa 25 postignutih koševa , Stevanović je dao 14 , Mojsilović 11 , Veličković 11  a  Milenković 10 .

Jastreb , trenutno , deli 10 i 11 mesto sa ekipom Sokobanje i skorom od 10 pobeda i 12 poraza . U narednom kolu Aleksinčani igraju u Boru sa istoimenom ekipom koja je trenutno treća na tabeli .