AFORIZMI : VOLJENU OSOBU TREBA IZVESTI 7. MARTA , A …

Pod nazivom “ Južnjačka uteha “ , U Aleksincu je po 10 put održan balkanski festival humora i satire . Na njemu su učestvovali , pored aforističara iz Srbije i  aforističari iz Bugarske i Crne gore .

Svoje aforizme i kratke price predstavili su Mihail Vešim , urednik satiričnog časopisa „Stršel” i Rumen Belčev, direktor pomenutog časopisa. Festival je  , takođe , ugostio i aforističare iz Crne Gore i to Dejana Tofčevića, Bojana Rajevića i Branka Vukovića.

Za ekipu Srbija , u timu aforističara nastupili su  redovni učesnici ovog festivala poput Aleksandra Čotrića , Bojana Ljubenovića,  Miodraga Stošića , Slavomira Vasića i po prvi put Ljiljane Krstić .

Festival je imao  i specijalne muzičke goste,a to su bili muzičari iz  Niša, grupa „Dr Pera i tehničari” koji su za ovu priliku specijalno komponovali nekoliko autorskih , satiričnih pesama i premijerno izveli u aleksinačkom Domu kulture.

Festival humora i satire „Južnjačka uteha” uspešno su organizovali Centar za kulturu i umetnost Aleksinac i Beogradski aforističarski krug pod pokroviteljstvom Opštine Aleksinac.