www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto

Stanje u Košarkaškom klubu Napredak iz Aleksinca  je , što  se tiče igre i rezultata alarmantno . Oni su u 8. kolu Druge košarkaške lige izgubili na svom terenu od prosečne ekipe Borac iz Zemuna sa 19 koševa razlike 56 : 75 .

Gosti su bili bolji tokom čitave utakmice i dobili sve četiri četvrtine , a utakmica je bila odlučena još u prvoj četvrtini , kada je Napredak gubio sa 10 : 20  . U ostalim četvrtinama rezultat je bio 18 : 19 , 16 : 19 , 12 : 17 .

Igra Napretka za zaborav . Igrao je  Napredak i ranije Drugu ligu ali nikada ovako nije imao slabu ekipu . Mnogobrojni ljubitelji košarke u gradu ne pamte tako slabe partije već duži niz godina , što bi trebalo da upali “ crvenu lampicu “ da pod hitno , nešto mora da se menja , dok se ekipa ne sunovrati u još niži rang .

Napredak je u 8 kola doživeo 6 poraza i samo 2 pobede , pa će se posle prvog dela sigurno preseliti u “ play out “ sa ekipama iz B grupe i boriti  za opstanak .

U narednom kolu , Napredak će gostovati u Nišu , ekipi Konstantina kojima , takodje ,  “ ne cvetaju ruže “  i koji zajedno sa Aleksinčanima dele pretposlednje mesto .