ALEKSINAC DRUGI NA LISTI PO RADU NA “ CRNO „

Od početka 2020. Godine, do kraja januara, na području juga Srbije inspekcija rada , nakon kontrola je utvrdila da je 59 radnika bilo neprijavljeno od strane poslodavaca, pokazuju poslednji podaci na sajtu Minitarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ubedljivi rekorder po broju radnika na crno je Niš, sa 19 neprijavljenih osoba.U ovom  gradu, neslavno prvo mesto sa 7 radnika na crno drži kafana “Barka“. Odmah iza nalazi se Aleksinac, u kome je otkriveno 9 neprijavljenih radnika na isto toliko mesta.

Sledi zatim Leskovac sa 6 radnika na crno , a od ovog broja 2 su zatečena  kod trgovine „MAG PI“ . Preševo , takođe ima 6 radnika na crno i čak tri u firmi DOO „MEH 2006“,  zatim  Vranje sa tri radnika na isto toliko mesta, Crna Trava takođe tri, Blace 2, Bujanovac 3, Ražanj jednog radnika i Vlasotince 4 radnika na isto toliko mesta.

U svim ovim slučajevima podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, u nekim i krivične prijave. Delatnosti u kojima su zatečeni radnici na crno su razne: građevinarstvo, trgovine, ugostiteljstvo, prevoz, pekare i slično, pokazuju podaci na sajtu Ministarstva rada.

Izvor Jugmedia , Autor S.Živković , Foto arhiva