ALEKSINAČKI NAPREDAK BEZ SUPER LIGE !

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti , Foto Dušan Stevanović
Košarkaši aleksinačkog Napretka neće imati priliku da zaigraju sa najboljim srpskim timovima, jer je na sednici Predsedništva UK KLS većinom glasova doneta odluka da se otkaže Superliga i da Srbija nema prvaka ove godine u košarkaškom takmičenju. Aleksinčani su mesto u Superligi zavredili osvajanjem sedme pozicije u KLS-u, što je bio najveći uspeh u istoriji ovog kluba sa juga Srbije.

Skoro dva i po meseca nakon završetka Košarkaške lige Srbije i uvođenja vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa, odlučeno je da se Superliga za košarkaše ne odigra, piše u saopštenju Košarkaške lige Srbije koje potpisuje direktor takmičenja Leon Deleon.

Pri donošenju ove odluke Predsedništvo je prvenstveno imalo u vidu zdravstvene razloge i opasnost od zaraze igrača i svih učesnika Superlige dok pandemija još traje i dok je virus Kovid 19 još uvek prisutan u našoj sredini – piše u saopštenju.

Osim zdravstvenih razloga, duga pauza je još jedan argument da se se liga ne igra.

Pored ovog osnovnog razloga, važni argumenti su bili i preduga pauza i nepripremljenost igrača što bi predstavljalo veliku opasnost od ozbiljnih povreda, kao i činjenica da bi se igralo bez publike ili uz veoma ograničen broj gledalaca – piše u saopštenju.

Podsetimo, Napredak je osvajanjem sedme pozicije na kraju KLS-a osigurao mesto među najbolje srpske klubove, ali ove sezone neće imati priliku da nastavi svoju bajku. Aleksinčani su KLS završili sa 11 pobeda i 15 poraza .


PRODAJEM TRAFIKU – 061 20 84 84 0

PRODAJEM TRAFIKU,ŠESTOUGAONU, 6 KVADRATA,TIPSKA,SA SVIM DOZVOLAMA,TERMOIZOLOVANA

061 20 84 84 0 , POVOLJNO