Aleksinčani imaju problem sa urušenim obalama

Deo puta ka Staroj planini koji još nije završen najviše muči Svrljižane, zbog nezaposlenosti se građani sele iz Gadžinog Hana, a Aleksinčani imaju problem sa njivama i urušenim obalama Južne Morave, kako su rekli njihovi predsednici opština na sastanku sa novom načelnicom Nišavskog okruga Draganom Sotirovski.

Načelnica Sotirovski je rekla da na teritoriji Opštine Aleksinac građani imaju problem sa njivama i urušenim obalama koje Južna Morava urušava, ali da je tu lokalna samouprava bespomoćna i da će ona pokušati da stupi u kontakt sa preduzećem Srbijavode.

Za dobrobit naravno i tih meštana koji su vlasnici njiva na samoj obali Južne Morave. Što je najgore u celoj priči čujem da će kada njihove njive budu stradale, doći dan kada će biti u problemu i gasovod koji ide tuda – ističe Sotirovski.

Sotirovski je rekla da će njen zadatak ubuduće biti da u Niš dovede ministre i državne sekretare, zbog problema koje muče opštine na jugu Srbije. Najveći problemi, kako su rekli, vezani su za ministrarstva građevine i poljoprivrede, za koje će načelnica „lobirati“ da dođu u Nišavski upravni okrug i naprave planove kako da se reše.

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti, Foto Dušan Stevanović