ALEKSINČANI IMAJU SVOG MAROKANCA

Pišu : Niške vesti , foto privatna arhiva

Veliko iznenađenje ovogodišnjeg Svetskog prvenstva uz fudbalu, reprezentacija Maroka, imaće u našoj zemlji veliki broj navijača u meču sa Francuskom, a za nju će svim srcem navijati i Aleksinčanin Goran Dekić koji skoro 40 godina nosi nadimak Marokanac.

Dekić kaže da toliko dugo ima nadimak Maroko da ga u Aleksincu svi tako oslovljavaju, a prijatelji su mu ovih dana predložili i da potraži državljanstvo te afričke zemlje, kad je već četiri decenije promoviše.

„Kad bi mi ponudili državljanstvo, prihvatio bi, što da ne. Voleo bi da jednog dana i odem tamo, posebno u Kazablanku. Mislim da u Maroku ima dosta lepih stvari da se vidi i mislim da su dobri“, rekao je Dekić, nekada vrlo uspešan golman aleksinačkog fudbalskog kluba „Napredak“.

On je kazao da mu je ljubav prema fudbalu upravo donela i nadimak Maroko.

„Kao dečak sam neprestano visio na fudbalskom terenu, a tadašnjim prvotimcima „Napretka“ ličio sam na stranca. Najpre su me zvali Koreja, a potom Maroko i taj mi je nadimak ostao. Ispalo je dobro jer da su mi dali ime zemlje koje se nije plasirala u samu završnicu svetskog prvenstva ne bi bio popularan kao sad. Ljudi me zovu, pitaju šta predviđam za sledeću utakmicu ko će da pobedi, kažu: „Ovi tvoji daleko dogurali“, rekao je naš sagovornik.

Dekić, po zanimanju građevinski radnik, je kazao da je na početku fudbalskog prvenstva navijao za našu reprezentaciju, a od kada smo ispali navija za Marokance.On je kazao da ga je naša reprezentacija na Mundijalu razočarala igrom i ponašenjem igrača i stručnog tima.