ALEKSINČANI POBEDILI U RUDARSKOM DERBIJU

Tekst i foto Dušan Stevanović

U drugom kolu fudbalske lige Zona Istok, Rudar sa Aleksinačkog rudnika pobedio je BSK iz Bogovine sa 4 0 i tako zabeležio prvu pobed u rudarskom derbiju, kao novajlija u ligi. Moravica iz Subotinca je, na svom terenu, pobedila ekipu Hajduk Veljka iz Negotina sa 3 0 , dok je ekipa Svrljiga u Kladovu savladala Djerdap sa 0 1 . Bukovik iz Ražnja je, kao domaćin, igrao nerešeno sa Timočaninom iz Knjaževca 0 0 .

U Nišavskoj okružnoj ligi, gde se, takodje, igralo drugo kolo, u komšiskom derbiju Palilula iz Aleksinca je do nogu potukla Moravu iz Žitkovca sa 0 6 ,dok je Crvena Zvezda iz Gornjeg Ljubeša izgubila na svom terenu od Orljana sa 1 4 . Sloga je u Kormanu izgubila od Doljevca sa 0 1 ,dok je Moravac iz Čečine ,kao domaćin, porazio Jedinstvo iz Grejača sa 4 2 .

U Opštinskoj ligi Aleksinac, gde se igralo prvo kolo, Napredak 1929, koji je po kazni prebačen u najniži rang takmičenja, pobedio je ekipu Rutevca sa 4 0, mada je na disciplinskoj komisiji da odluči kojim će rezultatom meč biti registrovan, s obzirom da su gosti napustili teren pre isteka regularnog toka meča. Škriljac iz Subotinca je na svom debiju , kod kuće izgubio od Vukašinovca sa 0 3 .

Ostali rezultati

Jastreba – Tempo 4 0

Ratar –  Borac 3 3

OFK Draževac – Jedinstvo ( B ) 6 0

Pobeda 1976 – Polet ( V )  0  3

Gredetin – OFK Sloga  1 1