ALEKSINČANIN U “ TANGENTI “

 

Tekst i foto Dušan Stevanović

U Najnovijem broju elitnog časopisa za matematičare “ Tangenta ” koji izdaje Društvo matematičara Srbije sa sedištem u Beogradu , objavljen je i rad Aleksinčanina Dragana Golubovića na temu “ Izračunavanje sume … “ .

Inače, u tom časopisu se objavljuju isključivo članci i zadaci za posebno nadarene učenike srednjih škola iz matematike .  Ovakvi tekstovi se koriste kao priprema za takmičenja najvišeg ranga .

Dragan Golubović je diplomirani inženjer elektronike . Završio je fakultet u Nišu i sada je vlasnik softverske firme “ METROCARTA ” . Bavio se razvojem softvera punih 20 godina .Radio je na aplikacijama za mobilne telephone , WEB aplikacije , kao i desktop aplikacije. U toku svog radnog iskustva razvio je više programa za strane naručioce , uglavnom  iz Skandinavije . Još kao student pokazivao je posebno interesovanje prema matematici . U jednom trenutku došao je na ideju da napiše rad oko jednog poznatog matematičkog problema .

Glavni i odgovorni urednik časopisa “ Tangenta “ je profesor Vojislav Petrović , a u časopisu saradjuju ugledni profesori matematike iz Srbije . Mesto medju njima našao je i Aleksinčanin Dragan Golubović .

Ovaj časopis može se naručiti preko Društva matematičara Srbije , Knez Mihajlova 35 – 4 , Beograd ili na email: info@dms.rs