www.aleksinac.biz , Prevod sa nemačkog Dušan Stevanović

О Алексинчанки  Јани Радосавлјевић , фудбалерки , можда мало њих зна у Србији , али ево шта пише немачка штампа о њјој . Кажу да је за фудбал учитељица .

  • Mожете ли замислити да ради као учитељица ? У основи, то већ и ради .  Кад је Јана Радосављевић на лопти, наставља да противнике учи страху – пуштајући их да трче у празно . Нема сумње, много тога можете научити  од Алексинчанке која је рођена на Новом Зеланду . И то не само на терену. Везњак друголигашког клуба ФК  Клоппенбург има само 23 године . Она је већ постигла неколико циљева и већ се приближила остварењу свог циља . „Има челичну  вољу“, каже Тања Схулте , њен тренер у ФК  Коппенбург, обожавајући је. „Импресионирана одличним контролом  лопте , високим нивоом фудбалске  интелигенције .“

 

  • Свиђа ми се овде у Коппенбургу. Људи су искрени и директни“, каже млада Алексинчанка .

Јана Радосављевић је одавно знала да жели да буде велика  фудбалерка. С тога је  напустила  дом својих родитеља са 15 година. У Београду, 220 километара од куће, успела је да „Црвеном звездом“ своју игру подигне на виши ниво.

-„Рано сам била  сама „, каже Јана Радосављевић, којој често недостаје породица.

Са само 18 година, већ је ишла сама у иностранство. У Шведској је  играла и радила на усавршаванју  каријере.

Од Јане Радосављевић можете научити да се упорност исплати. У то време је већ тежила свом великом циљу да игра за репрезентацију , овог пута за  Новог Зеланда јер су „ стручнјаци „ у српском фудбалу проценили да им такав играч не треба. Коначно је стигла у Немачку.

  • „Увек сам желела  да играм у Немачкој. На крају крајева, познато је да су немачке лиге посебно јаке“, каже везиста. „.

У  новембру 2019. године дебитовала је у националном дресу. Са Новим Зеландом играла је против домаћина на турниру у Кини .

  • Моји снови би се остварили када бих могла  бити  у Токију“, каже Радосављевић.

Њен сан о Токију могао би уништити само вирус короне – спречавањем одигравања игара.