Autobus sleteo s auto-puta kod Aleksinca, petoro putnika povređeno

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti

Petoro putnika povređeno je u petak oko 23 sata, kada je autobus sleteo s puta u visini sela Katun kod Aleksinca, na auto-putu u smeru ka Nišu, kažu iz niške policije. 20-godišnja devojka je životno ugrožena, navode iz Kliničkog centra u Nišu, dok su ostali u stabilnom stanju.

Kako navode iz Policijske uprave, reč je o autobusu nemačkih registarskih oznaka, obavljen je uviđaj i saobraćaj se odvijao usporeno sve do 4:30.

Oko 23 sata sinoć smo dobili prijavu da je došlo do saobraćajne nezgode na auto-putu u smeru ka Nišu, u visini sela Katun, kada je autobus nemačkih oznaka sleteo s puta – kažu iz policije.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu navode da je nakom urađene hitne dijagnostike po trauma protokolu utvrđeno da je 20-godišnja A. S. životno ugrožena i da je trenutno na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju.

Ona ima teške povrede grudnog koša, obe potkolenice, oba stopala, leve butne kosti i povrede glave. S obzirom na to da je zbog težine povreda bila životno ugrožena, odmah nakon dijagnostike uvedena je u operacionu salu Urgentnog centra. Posle višečasovnog operativnog zahvata, u kome je učestvovao multidisciplinarni tim lekara i osoblja UKC-a, jutros je smeštena u intenzivnu negu Klinike za anesteziju. Nalazi se u jako teškom, životno ugrožavajućem stanju – kažu iz UKC-a.

Povređeni su i 23-godišnji pacijent S. K, 29-godišnja N. S, kao i 63-godišnji D. T. i 45-godišnji B. B, koji su imali manje posekotine od stakla.

O nezgodi je obavešteno nadležno tužilaštvo, kažu iz niške policije.