BEZ KAŠIKE I VIJUŠKE NE DOLAZITE U LIPOVAC

Aleksinački klub Brđanka slavi 25. rođendan i ovim povodom u subotu, 12. oktobra, organizuju uspon na Leskovik, naviši vrh planine Ozren. Polazi se iz Lipovca i staza je duga 16,2 km, ali oni koji ne žele ovoliko da pešače, poručuju organizatori, mogu izabrati i kraću stazu, dužine 9,3 km, koja vodi od Lipovca do Belih voda i nazad.

Duža staza vodi od Lipovca, preko Belih voda i prevoja Babatija do Leskovika, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.174 m.

Staza vodi kolskim i šumskim putem do Babatije, a od vrha ka Manastiru planinskom stazom. Dužina staze je 16,2 km, sa ukupnom visinskom razlikom pri usponu i spustu od 850 m – rekli su u aleksinačkom klubu.

Od Lipovca do Belih voda, pa preko Bazarja nazad do manastira Sveti Stefan vodi kraća staza.

Staza je do Belih Voda uglavnom kolskim putem, a nakon toga šumska staza. Dužina staze je 9,3 km, sa visinskom razlikom pri usponu i spustu od 540 m – poručuju u – poručuju u Brđanki.

Prijem i prijava učesnika najavljeni su za 7 sati, ispred Ustanove za odmor i rekreaciju i manastira Sveti Stefan, a u 8:30 planiran je polazak na staze.

U subotu je obezbeđen besplatan ručak – pasulj, salata i hleb. Potrebno je poneti pribor – kažu u aleksinačkom klubu.

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti