BOBAN ZDRAVKOVIĆ ZA DAN RUDARA  

www.aleksinacbiz.com , Autor : Dušan Stevanović

Prema rečima Djordja Durmiševića predsednika Mesne zajednice Aleksinački rudnik , 6 avgusta , za Dan rudara organizovaće se bogat kulturno umetnički program . Pored folklora koji će izvesti Kulturno umetnička  društva i narodne muzike , gost večeri biće Boban Zdravković , popularni pevač narodne i folk muzike .

Slobodan „Boban“ Zdravković  rođen je  u selu Pasi Poljana kod Niša , gde i popularni fudbaler Dragan Stojković Piksi. Osnovnu školu je završio u rodnom mestu, a srednje obrazovanje stiče u Srednjoj građevinskoj tehničkoj školi „Neimar“ u Nišu, smera građevinski tehničar za visokogradnju. Posle završene srednje škole, Boban je upisan kao redovan student na Građevinskom fakultetu, ali je prekinuo studije posle drugog semestra, i prepustio se estradnim vodama. Oženjen je, i sa svojom porodicom živi u Beogradu, ali veoma često je i u Nišu.

Karijeru je započeo 1982. godine sa albumom „Volite se i pevajte uz buzuki “ koji prolazi nezapaženo. Godine 1989. izdaje album „Praštam ti dušo“ sa kojeg se izdvaja hit pesma „Ne dolazi“ koja je postala popularna širom bivše Jugoslavije. Njegove poznate pesme su: „Sve ljubavi moje“, „Pogledaj u nebo“, „Danju spavam“, „Marakana“ i druge.