IZAŠAO IZ KOME

Dejan R ( 35 ) koji je udaren sekirom u glavu, u masovnoj tuči zbog otmice neveste u  selu Prćilovica kraj Aleksinca, izašao je iz kome i nije više na odelenju intenzivne nege.

Pacijent je prebačen iz jedinice intenzivne nege na odeljenje Klinike za anesteziju. Primetan je oporavak – izašao je iz kome i diše sam svojim plućima, bez mašine za disanje, ali je i dalje životno ugrožen – kažu u KC Niš.

Kako javlja Blic, povređeni muškarac je brat od ujaka sedamnaestogodišnje devojke koju je oteo i odveo svojoj kući da bi je venčao Dalibor S. (20). On je maloletnicu presreo na ulici i protiv njene volje je odveo svojoj kući, što je razgnevilo njene rođake koji su pohitali za njom.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Dejan R. je poneo je i sekiru kojom je, po dolasku u kuću u koju je odvedena njegova rođaka, krenuo na Toplicu S, oca Dalibora S, čim su došli u njihovu kuću.

No, Toplica mu je, kako se sumnja, oteo sekiru i njome ga udario po glavi nanevši mu teške povrede. Onda je usledio obračun članova zavađenih familija uz upotrebu flaša i kamenica.

Dejan R. je prebačen najpre u Zdravstveni centar u Aleksincu ali je hitno transportovan za Niš zbog frakture lobanje i krvarenja na mozgu.

Toplica je uhapšen zbog nanošenja teške telesne povrede, a nesuđeni mladoženja Dalibor S. dobio je krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog protivpravnog lišenja slobode.

Telegraf.rs