CECA  RAŽNATOVIĆ,MUZIČKA DIVA I POPULARNA PEVAČICA NA BALKANU,KAO MLADA VRLO ČESTO JE DOLAZILA U ALEKSINAC ALI NIJE ZAVRŠILA POLJOPRIVREDNU ŠKOLU U OVOM GRADU,VEĆ U ŽITORADJI, VETERINARSKU SMER – SVINJARSTVO,  Pogledajte koje škole su završile naše poznate ličnosti (neke jedva i osnovnu)!Za popularnost na srpskoj estradi definitivno nije presudna

diploma, jer naše najveće zvezde (čast izuzecima), završile su srednje škole koje nemaju nikakve veze s muzikom. Sa druge strane ima i onih koji imaju samo osam razreda osnovne!

Međutim, među njima postoje i visoko obrazovani pevači na koje možemo biti ponosni.

Na domaćoj sceni sa diplomom Ekonomskog fakulteta može se pohvaliti Zdravko Čolić, dok su Pravni fakultet završili Neda Ukraden (takođe završila i Filološki fakultet) i Zorica Brunclik koja je studirala u Nišu.Srednje muzičko obrazovanje imaju Aleksandra i Kristina Kovač, Ivana Pavlović, Romana Panić, Zoran Živanović Žika, Zvonimir Đukić Đule, Saša Popović, Željko Samardžić i Maja Nikolić.

Visoko muzičko obrazovanje imaju i Kornelije Bata Kovač, Bilja Krstić, Sanja Ilić, Aleksandra Radović, Mari Mari, Lena Kovačević, Nataša Kojić i Ivana Jordan.

Među onim koje su završile samo osnovnu školu su Severina (Vučković) Kojić i folk pevačice Dara Bubamara i Vesna Zmijanac, koja, doduše ima i kurs za daktilografa.

Dragana Mirković i pop diva Jelena Karleuša završile su trgovačku školu, dok je Seka Aleksić frizerka po zanimanju.

Jedna od najpopularnijih pevačica sa Balkana, Svetlana Ceca Ražnatović završila je četiri razreda u veterinarskoj školi u Žitorađi, smer svinjarstvo!

izvor pravda.rs, aleksinac.biz