CENTAR UKRADENIH BEBA U KRUŠEVCU , ISPOSTAVA U ALEKSINCU ?

CENTAR ALEKSINCA , Foto FB

Pišu Večernje novosti

Čak 81 prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu zbog sumnje da su bebe nestale iz porodilišta, pišu danas „Večernje novosti“.

Kako je listu potvrđeno u tužilaštvu, prijave su podnosili roditelji zbog sumnje da su njihova tek rođena deca proglašavana mrtvom, da bi im se ubrzo potom izgubio svaki trag.

Priču o otmicama i trgovinom bebama naglo je razbuktalo nedavno otkriće vladine komisije za istinu o bebama da je dokumentacija o usvojenjima Centra za socijalni rad u Aleksincu – nestala, piše list

Ova činjenica ukazuje na sumnju da su tek rođena deca pod velom usvojenja i s „fingiranom dokumentacijom“ prosto otimana iz porodilišta.

Centar ovih nečasnih rabota prema mnogim indicijama, bio je Kruševac, pišu „Novosti“.

Roditelji koji sumnjaju u zvanične verzije smrti svoje dece, godinama traže istragu, ali istina do danas izmiče.

„U svim ovim predmetima, po podnetim prijavama, zatraženo je od kruševačke policijske uprave da prikupi potrebna obaveštenja“, rekao je zamenik javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva Kruševac Saša Avramović.

Do sada, policija nije prikupila dodatne informacije, a nakon dostavljanja izveštaja, uslediće dalje aktivnosti tužilaštva u pogledu podnetih krivičnih prijava, navode „Novosti“.