CRVENI KRST SRBIJE POMAŽE UGROŽENOM ALEKSINCU

Crveni krst Srbije uputiće  pomoć za stanovništvo pogođenom poplavama na teritorijama opštine Aleksinac, navodi se u saopštenju.

Pomoć od 60 porodičnih paketa, sredstava za ličnu higijenu, i 60 porodičnih paketa osnovnih životnih namirnica, namenjena je za 50 porodica koje su nastradale od poplava u ovoj opštini. Crveni krst Aleksinac danać će dobiti i 5 sušilica za zidove kuća.

Crvenog krsta Srbije takođe danas upućuje i priručnike „Ostrnjivanje šteta nakon poplave „ i liflet „Zarazna žutica i crevne zarazne bolesti“.Štampani materijal će se dostaviti organizacijama Crvenog krsta koje su predhodnih dana bile pogođene poplavama. To su: Crveni krst Užice, Požarevac, Ljig, Petrovac na Mlavi,Topola, Aranđelovac i Aleksinac.

Raspodelu pomoći ugroženim porodicama izvršiće organizacije Crvenog krsta u gradovima i opštinama koja su pogođene poplavom kaže portal danas.rs.

Iz Crvenog krsta Srbije poručuju da će nastaviti da dostavljaju pomoć stanovništvu koje je postradalo od poplava u skladu sa potrebama korisnika i svojim mogućnostima.