ČUDOVIŠTE NA BOVANSKOM JEZERU , NIJE KIT , NIJE AJKULA ?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinacbiz.com  , Dušan Stevanović tekst i foto , BONUS VIDEO : BOVANSKO JEZERO , YOU TUBE ALEKSINACBIZ ( PRATI , SUBSCRIBE )

Nekada objektiv „ uhvati „ i ono što se fotoreporter ne nada . Ekipa portala aleksinacbiz.com htela je samo da snimi suton na Bovanskom jezeru . Kada je , kasnije , u studiju analizirala snimke , videla je da je , slučajno , upalo u kadar i nešto nepredvidjeno , nešto čudno , veliko . Znali smo da nije kit , a nije ni ajkula jer su to morske „ ribice „ . Ipak , nešto čudno i veliko je izronilo iz vode . Pitali smo ribolovce , šta bi to moglo da bude ?

Gledajući snimak oni su nam rekli da to čudovite može da bude samo tolstolobik od preko 100 kilograma i 2 metra dužine koji je hteo da izadje na površinu i zato je napravljen toliki talas .

Odmah da kažemo da su tolstolobici biljojedi i da nenapadaju ljude , tako da nema potrebe za panikom .

Od velikih riba , u Bovanskom jezeru ima , još samo ,   somova koji takodje umeju da dostignu težinu od oko 100 kilograma . I oni ,obično , izrastu nešto manje od 2 metra .

Pre nekoliko dana , na Bovanskoj , prvoj plaži , upecan je tolstolobik od 58 kilograma . Upecali su ga ljudi iz Niša , otac sa sinovima .

Interesantna priča sa Bovanskog jezera je i jednog od  ljubitelja plivanja . Naime , profesor Marko Protić iz Aleksinca koji , gotovo , svakodnevno prepliva 3 do 5 kilometara , spremajući se za Olimpiske igre vetrana u  plivanju  imao je situaciju da ga je nešto nepoznato podiglo iz vode 10 tak centimetara .

  • Prepao sam se , počeo sam da vičem i lupam rukama i nogama . Riba je , odmah , uronula u dubinu . Očevici su mi rekli da se radilo o nekom somčiću od oko 30 kilograma . Ipak , ovo me neće pokolebati da nastavim sa treninzima jer velike ribe , zmije i pacovi su domaće životinje na jezeru . Više se plašim bahatih vozača skutera i glisera . – rekao nam je Protić .

Na Bovanskom jezeru , često se mogu videti i školjke , puževi , rakovi , kao i kormorani , čaplje i rode

BONUS VIDEO : BOVANSKO JEZERO SNIMLJENO DRONOM 4 K[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=oBrbBta_Hng&t=8s“][/vc_column][/vc_row]