DA LI JE OTAC , ZAISTA , PIPKAO ĆERKU

Aleksinačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv M.B. (42) iz tog grada zbog sumnje da je polno uznemiravao svoju ćerku T.B. (15). Reakcija policije usledila je nakon prijave maloletnice da je navodno otac pipkao po telu, te da je od nje tražio da i ona njega dodiruje.

Međutim, s obzirom na to da nema svedoka, niti ijednog drugog dokaza protiv oca devojčice, osim njene reči, biće sprovedena veštačenja kako bi se ustanovilo da li su njeni navodi verodostojni.

Kako se saznaje, T.B. potiče iz razorene porodice sa kojom su osim socijalnih službi posla imali i organi gonjenja.

Roditelji devojčice su razvedeni, u nesređenim su odnosima, pa maloletnica boravi i kod majke i kod oca. Protiv njene majke je podnošena krivična prijava zbog nasilja prema ćerci jer se ona žalila na zlostavljanje.

 Sada je prijavila oca za seksualno uznemiravanje, a uzimajući sve u obzir, moraćemo da proverimo koliko u njenoj izjavi ima istine – kažu sagovornici iz istrage.

Ono što dovodi u sumnju navode maloletnice je što je oca prijavila nakon što joj je zabranio izlaske.Devojčica kod bake

Do okončanja istrage, devojčica je poverena na brigu svojoj baki po majci. Kako se saznaje, i ranije je odlazila kod babe, s obzirom na to da je imala narušene odnose sa oba roditelja.

– Otac joj je zamerio da mnogo telefonira, da je neprestano na internetu te da izlazi i zanemaruje obaveze. Međutim, ona tvrdi da to nema veze sa njenom prijavom, već da ju je otac navodno pipkao po leđima i preponama, te da je od nje tražio da mu uzvrati. Čak je tvrdila da joj je otac govorio da ona nije njegovo dete, pa da ima pravo da od nje zahteva takvo ponašanje – objašnjava sagovornik.

Preliminarna istraga, međutim, nije pronašla nijedan dokaz za njene tvrdnje.
– Nema nikakvih materijalnih tragova koji bi potkrepili tvrdnje devojčice. Iz tog razloga sledi ozbiljan rad sa njom da bi se ustanovilo da li je zaista došlo do krivičnog dela za koje je osumnjičen njen otac – zaključuje izvor
Krivična prijava protiv oca maloletnice podneta je u redovnom postupku, a o slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

Izvor Srbija danas , Foto Profi media