DANI ČEŠKOG PIVA U NIŠU

www.aleksinacbiz.com
Udruženje “ Česi jugoistoka Srbije “ u okviru projekta , sprovodi manifestaciju “ Dani češkog piva u Nišu „.Projekat se sprovodi uz pomoć Ministarstva spoljnih poslova Republike Češke. Manifestacija “ Dani češkog piva “ je prva međunarodna manifestacija ovog tipa u ovom delu Srbije.
Manifestacija će se održati od 30.07. – 01.08.2021.godine u Parku Svetog Save u Nišu.Preko dana mogu se konzumirati češka piva, a uveče uživati u muzici naših i čeških rok grupa.
Inače Niška pivara je kulturno-istorijskim nasleđem vezana za prvobitnu pivaru Jozefa Apela, koji je davne 1884.doneo prvu proizvodnju piva u Nišu.
– Imaćemo i veoma bitne goste iz Senata Republike Češke.Pokrovitelj manifestacije je Gradska Opština Medijana – rekla je Aleksandra Barton predsednik Udruženja .

Udruženje “ Česi jugoistoka Srbije “ je neprofitno, nestranačko i nevladino udruženje građana češkog porekla u Srbiji, osnovano u cilju očuvanja češke kulturne baštine, i uspostavljanja i održavanja veza sa matičnom državom – Republikom Češkom , te jačanje međusobnih odnosa dveju država putem kulturne , naučne, privredne  idruge saradnje.