„DANI KUPINE“ U NEDELJU , U RAŽNJU

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto

Narednog vikenda opština Ražanj biće centar dešavanja kada je kupina u pitanju . Berba sorte Loh – nes je u toku , a za koji dan počeće i berba sorte „Čačanka“ . Organizator i predsednik Udruženja voćara i vinogradara Bratislav Milsavljević kaže da je kupina dobro rodila , a da je , jedino , neizvesna cena .

Povodom ovog bobičastog voća kupine , maline i ostalog u Ražnju će se u nedelju ,30. jula održati tradicionalnalna manifestacija “ Dani kupine “ .

Program proslave manifestacije “Dani kupina” počinje u 10 sasti okupljanjem i registracijom učesnika

Od 10:00 do 12:00 predstavnici Ministarstva poljoprivrede , članovi lokalne samouprave , mediji i ostali obićiće nekog od proizvodjača kupine .

U 12 i 30 biće otvaranje manifestacije , a pozdravnu reč daće zamenica ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede , gospodja Milica Djurdjević . Nakon nje , govoriće Sanja Danilović direktorka uprave za agrar kao i Dragoljub Mihajlović . Goste će pozdraviti predsednik opštine Ražanj .

U sali Doma kulture odraće se predavanje o voćarstu , a predavači će biti direktorka RRA JUG ,gospodja Dragana Stojanović . Tema o kojoj će pričati je „Agrarni turizam“ .

Nakon ovog izlaganja svoje predavanje će održati i direktorka Instituta za zemljište Beograd , gospodja Mira Milinković koja će govoriti o “ Pripremi zemljišta za sadnju voća“ .

Manifestaciji će biti prisutni izlagači: preradjivači voća, Udruženja gradjana, Poljoprivredne zadruge, Osiguravajuća društva, proizvodjači pesticida, proizvodjači poljoprivrednih mašina , a pozivaju se i svi zainteresovani gosti da posete manifestaciju .