“ DANI KUPINE “ U RAŽNJU

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i Dron , you tube aleksinacbiz (  PRATI , SUBSCRIBE )

( Na kraju teksta je video prilog o Ražnju snimljen iz vazduha , dronom )

U petak  , 30 jula , U Ražnju će se održati manifestacija „ Dani kupine „ koju organizuje Udruženje voćara i vinogradara Ražanj .

Manifestacija će početi obilaskom zasada kupine u selu Madjare kraj Ražnja u 10 sati , da bi tačno u podne , pomoćnik predsednika Opštine , Dragiša Todorović  otvorio ovaj skup .  Nakon toga  će predavanja održati eminentni stručnjaci sa Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo iz Čačka , dr Darko Jevremović koji će govoriti na temu “ Bolesti i štetočine kod jagodičastog voća “ , dok će dr Mara Milenković goriti o vrstama , pripremi i kvalitetu humusa  .

Svi posetioci imaće priliku da vide  izložbu na kome će izlagači iz Kruševca , Prokuplja , Aleksinca , Niša , Knjaževca i ostalih mesta  predstaviti svoju poljoprivrednu mehanizaciju , a domaći proizvodjači predstaviće svoje proizvode , posebno kupinu i šljivu.

  • Ova manifestacija traje već 10 godina i postaje tradicionalna . U selu Madjare posetićemo zasad kupine na površini od jednog hektara , vlasnika Darka Pejića koji uzgaja sortu kupine “ Loh nes “ i koja jedina ide na rusko tržište – rekao nam je predsednik Udruženja voćara i vinogradara ,  Bratislav Milosavljević .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=HpEBXtiT1DA“][/vc_column][/vc_row]