„ДАНИ ВИШЊЕ “ НА ОБЛАЧИНСКОМ ЈЕЗЕРУ СА ЈЕЛЕНОМ ТОМАШЕВИЋ И БАЛОНОМ, 25 И 26 MAJA

Дани вишње“ је традиционална манифестација са циљем промовисања симбола општине Мерошина, вишње „Облачинка“, њеног географског порекла, као и туристичких потенцијала општине. Ове године манифестација ће се одржати на Облачинском језеру у склопу комплекса СП Ресорт Туристичко-рекреативног насеља „Облачинско језеро“ 25. и 26. маја.

Првог дана манифестације, у суботу 25. маја 2024. године, биће организован Дан традиције и фолклора на Облачинском језеру, чији је циљ очување традиције, народне игре и обичаја из Добрича. Ове године за посетиоце традиционалне манифестације „Дани вишње 2024“ припремили смо и једно ново, несвакидашње искуство, а то је посматрање лета балоном изнад Облачинског језера, ако буду испуњени адекватни метеоролошки услови. Вожња балоном на топао ваздух, јединствена атракција на нашем поднебљу. Лет балоном изнад Облачинског језера је у промотивне сврхе и није предвиђен за посетиоце, већ је замишљен као најава комерцијалних летова балоном који ће ускоро постати саставни део туристичке понуде општине Мерошина.

У 16.00 часова очекује нас дефиле учесника смотре фолклора у оквиру комплекса Туристичко-рекреативног насеља „Облачинско језеро“. Свечано отварање манифестације је у 17.00 часова од стране представника Локалне самоуправе. У наставку програма очекује нас Смотра фоклора и наступи КУД-а из наше земље са различитим сплетовима игара. За све посетиоце у 19.30 часова биће организован концерт Анђеле Станковић у пратњи инстументалног састава Абрашевић.

Други дан манифестације – Дан „Облачинке“, у недељу 26. маја 2024. године, посвећен је чувеној вишњи мерошинског краја „Облачинка“. „Дани вишње“ је традиционална манифестација са циљем промовисања симбола општине Мерошина, вишње „Облачинка“, њеног географског порекла, као и туристичких потенцијала општине. Програм манифестације почеће спортским такмичењима у фудбалу и кошарци од 12.00 часова на Облачинском језеру. За оне жељне упознавања и истраживања овог неоткривеног предела и другог дана манифестације је предвиђен још један прелет балоном изнад Облачинског језера.

Учеснике и госте поздравиће председник Општине, а након тога следи богат културно-забавни програм са наступом фолклорне секције Народне библиотеке Мерошина, као и наступи певача изворне музике и инструменталиста. У наставку програмом су предвиђене и игре спретности и забаве малишана из ПУ „Полетарац“, показна вежба Црвеног крста Мерошина у пружању прве помоћи, као и дегустација производа од вишања. За оне најмлађе биће организована креативна радионица са представом за децу на отвореном простору поред језера у 18 сати и 15 минута.

У 21 сат, врхунац манифестације, бесплатан концерт познате поп певачице Јелене Томашевић, познате по снажном вокалном умећу.

Надамо се добром проводу и сјајној атмосфери, те вас позивамо да присуствујете и уживате.