DERBI : NAPREDAK POBEDIO MORAVU , 10 ŽUTIH I 3 CRVENA KARTONA

Derbi Napredak – Morava , Foto Dušan Stevanović
TV SNIMAK UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI NA YOU TUBE ALEKSINACBIZ

Tekst i foto Dušan Stevanović ,

Ne pamti se , kada se u Aleksincu , na jednoj fudbaskoj utakmici i to pretposlednje lige ili kako se zvanično zove Nišavske okružne lige , okupilo oko 2.000 ljudi da bi posmatralo fudbalski derbi izmedju aleksinačkog Napretka i Morave iz Žitkovca .

Navijanje je bilo toliko bučno , a publika podeljenja u dva dijametralno suprotna tabora , kao da se ne radi o dva susesdna mesta koja su gotovo spojena . Ipak , to je bio i fudbaalski derbi jer se Morava  iz Žitkovca nalazi na prvom mestu i konkuriše za ulazak u viši rang , dok su im Aleksinčani za petama , sa istom željom .

Foto Dušan Stevanović

O samoj prikazanoj igri nema šta mnogo da se kaže . Utakmica je bila vrlo borbena ali ne i lepa jer se rivalitet preneo i na terenu . Previše faulova , previše glume . Obe strane vršile su pritisak na sudije koje su pokazale čak 10 žutih i 3 crvena kartona . Najpre je u 12 minutu isključen kapiten Napretka Janković zbog udaranja protivničkog igrača glavom . Iako je ostao sa 10 igrača , Napredak je uspeo da iznudi jedanaesterac koga je Spalević , u 28 minutu  pretvori u gol i konačan i konačan rezultat meča  1 0 .

U drugom poluvremenu isključen je i Ristić ,  igrač Morave iz Žitkovca , da bi u zaustavnom vremenu , crveni karton dobio i Lazić iz Napretka .

Zbog čestih prekida , ovaj meč je trajao 101 minut , tako da je mrak uveliko pao iako je počeo u 16 časova .

Morava iz Žitkovca , inače lider na tabeli i najefikasnija ekipa lige igrala je dosta bojažljivo i sama je kriva za poraz jer je veći deo meča imala igrača više ali tu prednost nije umela da realizuje .

Foto Dušan Stevanović

Sudije , na čelu sa Milošem Savićem iz Belotinca , iako su sudile pod neverovatnom tenzijom , solidno su obavile posao , medjutim  , na kraju meča , gosti iz Žitkovca imale su primedbe na njihov rad .

Interesantno je da ni jedna od ove dve ekipe nisu imale zvaničnog lekara na terenu ,  iako je utakmica bila vrlo oštra već su sami akteri na terenu , odokativno ,  davali procene o povredjenim igračima .