DOM „HRISTINA MARKIŠIĆ“ IZ ALEKSINCA DOBIO 1,3 MILIONA OD MOCART FONDACIJE I KOŠARKAŠA !

Tresle su se mrežice u „Čairu“ tokom četiri dana borbe za „Žućkovu levicu“, a Fondacija Mozzart je za svaki poen donirala 1.000 dinara. Crvena zvezda je podigla prestižni trofej, ali su svi učesnici Mozzart Kupa Koraća, kao i građani Niša, odneli pobedu u okviru velike humanitarne akcije „Svaki poen vredi više“. Postignuto je ukupno 1.330 poena, a fond od 1.330.000 dinara usmeren je Domu za decu i mlade „Hristina Markišić“ iz Aleksinca.

Direktorka ove ustanove Jasmina Nikolić prisustvovala je finalu između „večitih rivala“, a po završetku meča joj je uručen ček sa tačnim iznosom donacije. Veliki doprinos od 237.000 dinara dale su i Nišlije, koje su učestvovale u humanitarnom šutiranju na koš na Trgu kralja Milana.

Ovo je zaista bila divna akcija u organizaciji Fondacije Mozzart. Neizmerno nam je drago što postoje ljudi koji imaju dobru volju i znaju da prepoznaju potrebe dece sa smetnjama u razvoju, pored nas koji o njima brinemo 24 sata. Veliko hvala u ime zaposlenih i sve dece iz ove ustanove“, naglasila je Jasmina Nikolić.

Tradicionalni slogan „Svaki poen vredi više“ letos je dao krila „orlovima“ na putu do svetskog srebra, a sada su košarkaši Partizana, Crvene zvezde, Mege, čačanskog Borca, FMP-a, Vojvodine, Čačka 94 i Hercegovca iz Gajdobre bili ujedinjeni u ovoj misiji.

BONUS VIDEO : KOŠARKAŠI NAPRETKA UŠLI U PRVU LIGU