DOM ZDRAVLJA IMA SERUM PROTIV ZMISKOG OTROVA

Seruma protiv zmijskog otrova u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji ima u dovoljnim količinama, potvrdili su za N1 iz Instituta Torlak. Iz tog instituta demantuju pisanje pojedinih medija da nema dovoljne količine seruma.

U saopštenju Torlaka navodi se da je apsolutno netačno da nisu proizvedene dovoljne količine seruma i da postoje zdravstvene ustanove kojima nije isporučen ili ga nemaju u nedovoljnim količinama.

„Raspolažemo sa dovoljnim količinama seruma protiv zmijskog otrova, koji se na zahtev zdravstvenih ustanova momentalno dostavlja, baš kao što je to i bio nedavno slučaj sa Domom zdravlja Aleksinac, koji se jedini u poslednje vreme obratio sa zahtevom za dostavu seruma. Iznošenje suprotnih tvrdnji o navodnoj nestašici seruma, bez ijednog validnog i proverenog argumenta, predstavlja netačno i lažno informisanje građana, koje može da izazove paniku i da utiče da se građani osećaju nebezbedno“, saopšteno je iz Instituta Torlak.

Prethodnih dana pojedini mediji objavili su da su mnoge zdravstvene ustanove ostale bez seruma protiv zmijskog otrova zato što je hemičarka zaposlena u Institutu Torlak dobila otkaz, a da je posao došao u ruke nedovoljno obučenog kadra.

N1, Foto Dušan Stevanović