DR GORAN STEVANOVIĆ IZ ALEKSINCA , HEROJ DANAŠNJEG VREMENA


Svako vreme ima svoje heroje, a kada je o zdravstvu reč možemo da kažemo da svako vreme ima svoje „Hipkrate“. Ima ih i Srbija, pogotovo kada je reč o virusima i zaraznim boletima, a „upoznali“ smo ih opet sada u doba korone . Mnogih od njih smo se, doduše, prisetili, a neke prvi put videli…

Oni nas upoznaju sa COVID-om, oni nam govore šta on radi u Srbiji a šta u svetu, oni nam predočavaju najbolje i najgore scenarije koje bi ovaj virus mogao da napiše – piše Telegraf.rs.

Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti

Zovu ga srpski doktor Haus.

S obzirom na životni izbor i na mesto na kojem radi, „osuđen“ je da se susreće sa pacijentima i postavlja im dijagnoze sa kojima se svet prvi put suočava.

Trenutno je najopterećniji direktor jedne Klinike u zemlji. U Klinici za infektivne i tropske bolesti, naime, leči se više od 30 pacijenata.

Da bi se ova ustanova rasteretila, neki pacijenti su prebačeni u „Dr Dragiša Mišović“.

Stevanović gaji uvažavanje svih kolega. Njegovi znanje, stručnost, rad i požrtvavnost nisu ostali neprimećeni ni kod onih starijih.

Polednja njegova poruka koju je uputio narodu jasno govori koliko je COVID 19 opasan. 

 Moramo da držimo distancu jedni od drugih. Mi volimo da se pozdravljamo, ali poljubac je u ovim situacijama potencijalno smrtonosan. Zabavite decu, držite ih kod kuće, oni su rasadnik ovog virusa – upozorio je direktor Infektivne klinike. 

Foto Tanjung , Zoran Žestić