Autor :J . C. M.Izvor:Južne vesti

Zbog sumnje da su od avgusta do oktobra ove godine obili prostorije tri preduzeća iz Niša i iz njih ukrali kablove i aluminijum ukupne vrednosti 783.000 dinara, policija je protiv dva mladića i jednog maloletnika podnela krivične prijave.

Osumnjičeni mladići imaju 21 i 18 godina, a maloletnik ima 15 godina. Iz policije ne otkrivaju koja preduzeća su bila “na meti” ovih momaka.

Kako navode u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, podnete su krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su počinili šest krivičnih dela teška krađa.

Nakon što su sa fantomkama na glavi i uz pretnju pištoljem u jednom prokupačkom selu uzeli od radnice pazar u prodavnici, a zatim pobegli, prokupačka policija je uhapsila tri lica, od kojih je jedno maloletno i protiv njih je podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

U policijskom saopštenju se kaže da su uhapšena dva 18-godišnjaka S.B i N.S, kao i jedan maloletnik, a da su tokom krađe iz prodavnice ukrali 143.000 dinara.

Kako saznajemo, trojica tinejdžera su 13. novembra sa fantomkama i uz pretnju pištoljem upala u prodavnicu u selu nedaleko od Prokuplja, oduzeli od radnice pazar i pobegli u nepoznatom pravcu.

Policija je, kako kažu, operativnim radom nakon tri dana identifikovala mladiće i uhapsila ih.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju.