EKSKLUZIVNO : LIDL STIŽE U ALEKSINAC , STIŽU I RUSI !

www.aleksinacbiz.com , Tekst i foto ( arhiva ) Dušan Stevanović

Prema nezvaničnim ali vrlo pouzdanim informacijama u Aleksinac stižu dva svetska trgovinska lanca . Radi se o nemačkom Lidlu i ruskoj kompaniji Mere .

Lidl je već odabrao 3 lokacije u  gradu , a za koju će se konačno odlučiti videćemo . Uglavnom ,taj posao će biti vrlo brzo završen .

Ruski Mere je pandam nemačkom Lidlu iako je manje poznat kod nas . Prema našim izvorima oni su več odabrali lokaciju koja će biti na Žitkovačkom putu . Ekonomski sasvim opravdano jer će ta lokacija biti pored velikih fabrika Gramera i Magne u kojoj je zapošljeno oko 2 hiljade ljudi , za naše uslove ,  dobro platežnih . Tu su i dva velika prekomoravska sela Žitkovac i Prćilovica sa oko desetak hiljada stanovnika , a u Mere računaju i na velika i  bogata sela poput Trnjana i Tešice .

U ruskoj kompaniji Mere kažu da imaju neke proizvode jeftinije od ostalih i do 20 % , a Aleksinčani će imati prilike da probaju i neke ruske proizvode koji su vrlo kvalitetni .

Prema predvidjanjima u novim maloprodajnim objektima biće zaposleno preko 60 radnika u trgovini

Očekuje se da ova 2 velika lanca poboljšaju prehranbenu ponudu meštanima aleksinačke opštine .

Inače , broj nezaposlenih se u  aleksinačkoj opštini povećao  u martu mesecu za skoro 7 % ( 6.9 % ) i ponovo popeo na preko 6.000 , pa se postavlja pitanje „ s koje će kupujemo „ kad nemamo ič dinar „ ?