VIDEO PRILOG – FOLKLOR IZ TEŠICE BELEŽI SAMO USPEHE

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

VIDEO PRILOG TV LASER , Aleksinac.biz , Tekst i foto Dušan Stevanović

Svečanom priredbom ispred Doma kulture u Tešici , Kulturno umetničko društvo „ Dejan Jovanović Deša „ obeležilo je 72 godine svog postojanja .

Pred velikim brojem posetilaca , pored domaćina , ovo slavlje uveličala su i kulturno umetnička društva iz Badnjevca , Mozgova , Vukašinovca kao i ostalih mesta .

  • U ovoj godini gostovali smo na 20 manifestacija i uglavnom zauzimali jedno od pva 3 mesta . Na festivalu folklora u Niškoj banji zauzeli smo drugo mesto , u Pejkovcu prvo mesto , a značajan uspeh postignut je ii na knjaževačkom festivalu „ Molitva pod Nidžorom  – rekla je predsednik Kulturno umetničkog društva , Ljiljana Cvetković .

Kulturno umetničko društvo „ Dejan Jovanović Deša „ osnovano je , davne , 1946 godine i do danas radi bez prekida . Društvo ima 40 članova starosti od 10 do 25 godina i uglavnom nastupa na područiju jugoistočne Srbije . Jedan od svojih najvećih uspeha , smatraju nastup u „ Žikinoj šarenici „ gde je njihovu igru posmatrala cela Srbija .

Treba reći i to da je selo Tešica jedno od većih u opštinii Aleksinac sa 1.800 domaćinstava i da se nalazi na raskrsnici izmedju Aleksinca , Niša i Prokuplja .[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=8zUv1uWzxFI“][/vc_column][/vc_row]