FUDBAL:  IZGUBILI RUDAR I MORAVICA

 

Tekst i foto Dušan Stevanović

U devetom kolu fudbalske lige Zona Istok, Rudar sa Aleksinačkog rudnika izgubio je na gostovanju u Zaječaru od Kablova sa 1 0 i sada zauzima 14 to mesto , samo bod manje od poslednje Sloge. U narednom kolu rudari igraju derbi donjeg dela lige sa Majdanpekom. Utakmica se igra u nedelju od 15 časova.

Moravica iz Subotinca je napravila neprijatno iznenadjenje  izgubivši na svom terenu od Djerdapa iz Kladova sa 1 3 . Ona i dalje zauzima drugo mesto sa 4 boda zaostatka iza vodećeg Zaplanca. U narednom kolu Moravica gostuje u Belotincu , ekipi Naša krila. Upravo, ovu ekipu pobedio je Bukovik u Ražnju sa 2 1 i nalazi se na trećem mestu, sa istim brojem bodova kao i Moravica.

U Nišavskoj okružnoj ligi, Orljane je pobedilo Slogu iz Kormana sa 5 0 , Palilula iz Aleksinca igrala je nerešeno sa Rsovačom 1 1 , Radnički 1947 pobedilo je Jedinstvo iz Grejača sa 2 1, dok je Morava iz Žitkovca izgubila na svom terenu od Crvene zvezde iz Gornjeg Ljubeša sa 0 3 .

Posle ovog kola, Palilula  je pala na 5- to mesto sa 17 bodova, Crvena Zvezda je 10-ta, Jedinstvo 11-to, Sloga je 12-ta, dok je Morava poslednja, bez bodova.

U Opštinskoj ligi Aleksinac, Napredak iz Aleksinca je pobedio Gredetin sa 3 0, dok je Tempo iz Mozgova doživeo najubedljiviji poraz od 0 9 od Sloge iz Dobrujevca. Jedine neporažene ekipe u ovoj ligi su Borac iz Trnjana i Napredak 2012 iz Krušija.