FUDBAL : ZONA CENTAR – ŠARENOLIKI REZULTATI

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović autor

U 4 kolu fudbalske lige Zona Centar , aleksinački i ražanjski klub postigli su šarenolike rezultate . Napredak je izgubio u Pukvcu sa 4 : 1 i posle ovog kola je ubedljivo na poslednjem mestu , bez bodova .

Ekipa Bukovika iz Ražnja je u Gornjem Matejvcu izgubila sa 6 : 1 i takodje , je bez bodova . Trenutno je na pretposlednjem mestu zbog nešto bolje gol razlike od Napretka .

Morava je igrala derbi kola sa Carom Konstantinom iz Niša .

I pored sijaset stopostotnih šansi Morava je bez pobede pred svojom publikom. Car Konstantin je imao na golu junaka utakmice koji je spasio njegov tim i sigurno odbranio devet zicera.

Počelo je velikom sansom za Moravu, Mihajlo Cvetković je probio po desnoj strani centrirao, a Kocić pogodio stativu. Samo par minuta Mihajlo Cvetković je izbio po desnoj strani stvorio idealnu šansu, ali golman gostiju je fantastično reagovao. Kad se šanse ne iskoriste sledi kazna, Morava je to iskusila jer je prvu priliku Car Konstantin iskoristio i poveo sa 0:1. Moravaje od tog trenutka diktirala tempo i stvorila jako dobre šanse. Prvo je Spasić od samo par metara šutirao preko gola. Viđena je još jedna šansa Cvetkovića koga danas nije hteo gol. Uglješa Nikolić prodire po desnoj strani centrira i Dušan Lazarević majstorski postiže gol za 1:1. Ogromno oduševljenje publike. Mihajlo Cvetković je u punom naletu prešao sve čuvare izbio ispred golmana i kad su svi očekivali gol, junak je bio golman gostiju koji brani zicer. Ponovo je usledilo pravilo kad se šanse ne iskoriste sledi kazna. Đorđe Janković je startovao i napravio penal. Iz penala Car Konstantin je poveo sa 1:2. Tim rezultatom se otišlo na odmor. U publici su se čule reči: “Umesto da vodimo sa 4:1 mi gubimo sa 1:2“. Ali i to je fudbal.

Drugi deo protekao je u apsolutnoj dominaciji Morave sa mnogo izglednih prilika za gol. Prvu šansu imao je Spasić, zatim Kosta Jevremović postiže gol za 2:2. Krenula je Morava da postigne i taj treći gol, smenjivale su se šanse, Slobodan Janković je raspalio po lopti golman brani, Popović je šutirao preko gola. Mihajlo Cvetković idealna šansa golman brani. Zatim je usledila brza kontra Car Konstantina i naš doskorašnji igrač mlađi od braće Velinov Uroš zatresao je mrežu za 2:3. Ostalo je još deset minuta do kraja. Kosta Jevremović je probijao po desnoj strani centrirao, Slavko Đorđević je propustio do Jankovića, Janković varkom tela propušta do Cvetkovića kakva prilika, ali junak utakmice je golman Car Konstantina, a tragičar Cvetković koji je i četvrtu šansu promašio. Morava svim silama napada, lopta pogađa u ruku igrača gostiju, na signalizaciju pomoćnog sudije glavni sudac pokazuje na belu tačku. Siguran sa penala bio je Slavko Đorđević koji dovodi Moravu po treći put do izjednačenja. mogla je Morava da posztigne i četvrti gol preko Cvetkovića, ali ponovo golman brani. I na kraju Bogovi su bili uz Moravu u zaustavnom vremenu u 93 minutu Car Konstantin promašuje idealnu šansu. Na kraju nerešeno. A mnogi navijači Morave komentarisali su da se ne sećaju kada je Morava promašila ovoliko stopostotnih prilika. Junak utakmice golman gostiju koji je branio za desetku.

U narednom kolu igra se aleksinački derbi . U Aleksincu će se sastati Napredak i Morava .