FUTSALERIMA OTETA UTAKMICA

Saopštenje KMF Aleksinac 2015

U ovom teškom vremenu dok se pojedini fudbalski klubovi bore sa ogromnim finansijskim problemima širom planete zbog pandemije korona virusa i dok niko ne može sa sigurnošću da potvrdi kada će se fudbal i život uopšte vratiti u normalne tokove, Fudbalski savez Srbije doneo je jednu sramnu odluku. FSS, naša krovna organizacija, je iz potpuno nelogičnog razloga utakmicu četvrtfinala kupa Srbije u futsalu u kojoj je trebalo da se sastanu naš klub i Klub malog fudbala „Novi Pazar”, registrovala službenim rezultatom u korist gostiju − ističe se u saopštenju aleksinačkog kluba.

KMF „Aleksinac 2015” se na sportskom polju nikada nije bavio prizemnim i nesportskim radnjama i neće i na dalje. Važimo u futsal svetu u našem regionu za uzornog domaćina i do sada su svi naši protivnici imali reči hvale na organizaciji i gostoprimstvu tokom naših utakmica. Naša publika je uvek bila korektna prema rivalima i uvek je znala da nagradi dobre poteze protivnika aplauzima, a naši igrači, stručni štab i Uprava kluba su uvek bili primer kako se sportski radnici trebaju odnositi.

Sporna utakmica koja je trebala da se odigra prošle nedelje bila je regularno zakazana u skladu sa svim propisima ali je odložena na zahtev gostujuće ekipe za ovu nedelju, pa samim tim mi nismo krivi za novonastalu situaciju. Utakmicu smo zakazali za četvrtak 25.03.2021. godine sa početkom od 21h, ali je stigao negativan odgovor iz FSS-a sa konstatacijom da se utakmica mora odigrati u sredu ili će u suprotnom biti registrovana u korist gostiju.

Mi kao klub nismo u mogućnosti da organizujemo utakmicu toga dana i mišljenja smo da je FSS trebalo da nam izađe u susret i dozvoli da odigramo tu utakmicu sutradan. U godini u kojoj je naš klub napravio najveći uspeh od svog osnivanja osvojivši kup FS RIS-a i obezbedivši plasman u 1/16 finala Kupa Srbije gde je kao autsajder izbacio aktuelnog šampiona države Crvenu zvezdu suočeni smo sa ogromnom nepravdom. Ceo svoj budžet potrošili smo na ovaj kup i nemamo para, jedva sastavljamo kraj sa krajem, a napominjemo da su sve obaveze prema igračima, stručnom štabu, kao i prema društvenim strukturama izmirene na vreme.

Umesto da se ekipe motivišu od strane saveza da igraju Kup i da se nagrade, došli smo do situacije da se kažnjavaju ni krive ni dužne − ističe se u KMF „Aleksinac 2015”.