[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Некадашњи начелник генералштаба Војске Југославије у интервјуу датом за Балкан Инфо присетио се једног сусрета са мајком, открио шта је Ратко Младић поручио Слободану Милошевићу, шта је саветовао Зорана Ђинђића.

О мајци

„Кад сам обилазио болесну мајку у априлу када је бомбардован Алексинац. Ноћу сам дошао и затекао мајку. Била је непокретна, стара. Увек је плакала и бринула се“, рекао је Павковић.

Истакао је да јој је те ноћи рекао да су Југославију напали агресори и да морамо да се бранимо.

„Морамо да се бранимо. Она је питала а зашто баш ја… Па рекох мајка ја сам школован за то, тако сам васпитаван.  И онда сам јој рекао – Тамо сам где јесам, отишао сам и питање је да ли ћу се вратити. И тада је престала да плаче.“

Младићева порука Милошевићу

„Младић је виђен на промоцији потпоручника на Војној академији у Београду. То је било у септембру 2000, Милошевић је примио рапорт. И онда су оддједном новинари на запрепашћење њега нас генерала и осталих војних представника и дипломата потрчали у други део просторије. Милошевић нас питао шта се дешава и ми сазнамо да је дошао Ратко Младић. Онда нас је Милошевић напао и питао да ли смо га ми звали. Ми смо рекли да нисмо него да је он само дошао“, рекао је Павковић.

У једном тренутку је Младић почео да му добацује и виче.

– Еј, где си Павковићу. Ја сам био на Косову, ја знам боље Косово од тебе.

Стекао се утисак да се ми одлично познајемо, а не познајемо се уопште. И мени је онда Милошевић рекао да му скренем пажњу да се не појављује више у јавности. Када сам то рекао Младићу он је рекао: Слушај бре, пренеси ти Милошевићу а и ти да знаш, ја сам српски генерал, радите шта хоћете. Можете да ме хапсите…“ И устаде и оде.

Савет за Зорана Ђинђића

Сећам се да сам једном са Ђинђићем кад сам био код њега причао са њим о његовом обезбеђењу. Мислио сам да ће и он узети да га чувају Кобре као што су и ови други узимали. Говорио сам му о потреби за контраобавештајним обезбеђењем. Он ми је рекао да као све то има. Али мислим да се он ослонио на те своје пријатеље и познанике који су се некад бавили борилачким спортовима и бодигардом.

Издвојено Србија Политика Видео

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“http://www.pravda.rs/2018/10/11/pavkovic-resio-da-iznese-sav-prljav-ves-90-ih-kako-je-mladic-odbrusio-milosevicu-sta-je-savetovao-djindjica-i-video/“][/vc_column][/vc_row]