GENERALNI SEKRETAR CRVENOG KRSTA DOLAZI U ALEKSINAC

Aleksinački sportisti i sportski radnici moći će da nauče kako da pravovremeno reaguju prilikom spasavanja ljudskih života tokom obuke stručnog tima Crvenog krsta Srbije. Obuka će biti održana u utorak, 7. juna, od 14 sati, u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Osim uobičajenih tehnika prve pomoći, radnici Crvenog krsta pokazaće im i kako se koristi aparat za automatsku defibrilaciju, namenjen onima koji nisu medicinski radnici – pišu Južne vesti.

Obuka se održava u okviru kampanje “Život u tvojim rukama”, a kroz nju će moći da prođu sportisti i sportski radnici različitih grana Sportskog saveza Aleksinca.

Prisutnima će se pred početak događaja obratiti generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović i načelnica Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Aleksinca Tašana Jevtić – kažu iz Crvenog krsta.

Dodaju da je akcenat čitave kampanje na tome da se građani edukuju kako da reaguju u tenucima naglog zastoja srca.

Izvođenjem mera oživljavanja “kupujemo dragoceno vreme” do dolaska medicinske službe jer samo čekanje na hitnu pomoć ili pomoć lekara bez adekvatne pomoći može dovesti do smrtnog ishoda – piše u saopštenju.

Moto kampanje je: “Pokrenuti nekom srce najplemenitija je stvar koju možemo da uradimo za drugo ljudsko biće. Svako treba da zna kako”. Odvija se u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.