GLUMAC SERGEJ TRIFUNOVIĆ IZBAČEN SA FESTIVALA

Predstava sa Sergejom Trifunovićem u poslednji čas izbačena sa Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, pišu Južne vesti.

Kako prenose Južne vesti, iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija predstava „Utopljena duša“ je „zamenjena“, kažu da su tako zahtevali organizatori.

„Da, to je istina, to je tačno, to će se desiti. Selekcija je promenjena, u selekciji je sada predstava ‘Na tragu’ Nikole Milojevića, predstava izvedena premijerno u maju na našoj sceni. Što se razloga tiče, to ćete morati sa organizatorima i selektorima“, navela je za Južne vesti Karajović.

Zbog čega su organizatori odlučili da samo dva dana pred festival sa repertoara izbace predstavu u kojoj igra poznati glumac, iako je mesecima ranije najavljena, objašnjava predsednik festivalskog odbora, predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković.

Glavni razlog je, kako je rekao Veljković, “eventualni sukob interesa”, jer je Toma Trifunović, otac poznatog glumca, umetnički direktor festivala.

„Mi smo sa našim predlogom za festival izašli sa nazivom predstava i sa pozorištem koje treba da se angažuje. Festivalski odbor je uvažio naš stav, pogotovu umetničkog direktora da te predstave treba da se igraju. Međutim, ovih dana kad je zalepljen plakat i kad se videlo koji glumci igraju u predstavama, onda su počela neka pravna tumačenja da tu ima eventualnog sukoba interesa“, rekao je Veljković.

Ipak, na pitanje novinara zbog čega to nije bio problem 2016. godine, kada je Sergej imao glavnu ulogu u predstavi Voz, a sada se naprasno donosi ovakva odluka, Veljković nije pojasnio.

Još jedan od razloga je, kako kaže, to što se festival plaća novcem građana, pa moraju „da ih troše po zakonu“.

Međutim, kak pišu Južne vesti, osim što je selektovao festivalske predstave, Toma Trifunović nije član ovogodišnjeg žirija.

Izvor N1 info