GODIŠNJI HOROSKOP – RAK

Senzitivni i sa odbrambenim stavom u emotivnom životu… Pod uticajem svog vladaoca, Meseca, Rakovi su osetljivi, romantični i intuitivni. Ta intuitivnost i osetljivost ih vodi kroz život pomažući im pri proceni raznih situacija i ljudi. Rak ne preduzima ništa ako se prethodno nije uverio u sigurnost poduhvata i sagledao eventualne posledice. Na neki način on je stalno zaokupljen svojom egzistencijom. Vrlo poštuje dom, porodicu i svoje bližnje, trudeći se da sebi i njima osigura stabilan život.

UOPŠTENO

Rakovi će 2018. godinu videti sa novim nivoom optimizma i pozitivnosti. Godina će biti sa puno sreće i bogatstva . Vaš nivo pouzdanosti će se povećati i preovlađuje harmonija u vašoj blizini tokom čitave godine. Planete Saturn i Jupiter donose brojne mogućnosti za rast tokom tog perioda. Razvoj i napredak sada dolaze malo po malo, po periodima i vaša očekivanja će biti ispunjena u toku godine.
Rakovi će videti da će 2018. biti malo teža u smislu da treba da donesu neke važne odluke u vezi sa životom. Budite logični i racionalni umesto da budete emotivni za stvari koje će raditi u vašu korist tih dana. Pošto ste pod uticajem Meseca, Mesec će igrati glavnu ulogu u izazivanju nekihmentalnih poremećaja kod nekih Rakova. Morate se hrabro postaviti kako biste rešili izazove koji vam stoje na putu. Međutim, i sreća je na vidiku. Vaša trenutna imovina će vam dati dobre plodove tokom godine 2018. o čemu god da se radi.
Početak novih poduhvata ove godine bi bio prilično dobar. Oni u servisnim službama biće u prilici da poboljšaju svoje veštine. Između marta i jula 2018. godine Jupiter će biti retrogradan. To može dovesti do neke zabune u vezi sa vašom karijerom i vaše špekulativne poslove koji mogu da vam se vrate u negativnom smislu. Egzaltirani Mars između maja i novembra 2018. godine donosi dosta dobitaka.
Bračna sreća je osigurana za Rakove u ovoj godini. Pušajte da održite kompatibilnu atmosferu kod kuće i na poslu. Saturn ide retrogradno između aprila i septembra 2018. godine, kada bi vaše finansije mogle biti na udaru. Budite pažljivi u trošenju i ne preterujete. Od oktobra stvari ponovo dolaze u vašu korist.

KARIJERA

Rakovi će u 2018. imati prilično intenziviranu karijeru. Imaćete pune ruke posla tokom čitave godine, mada ponekad stvari mogu da vam izmaknu iz ruke i možda ćete biti uhvaćeni u nekoj vrsti unakrsne vatre. Pokušajte da nađete balans sa autoritetima i kolegama tokom ovog vremena. Ako tražite preseljenje ili promenu položaja onda bi ovo bilo pogodno vreme.
Do poslednjeg kvartala godine, vreme bi bilo pogodno za vas da naučite nove veštine koje se odnose na vašu oblast interesovanja. Uspostavićete nove kontakte i vaš društveni krug će se uvećati.

LJUBAV

Rakovi će u 2018. biti svedoci emocionalnog preokreta u njihovom ljubavnom životu. Odnosi u kojima ste sada začiniće vaš život nabolje i podići na novi nivo. Pratite svoje instinkte i savestkada se bavite spornim pitanjima u svojoj ljubavi. Govorite i pustite da razgovarate sa svojim partnerom kako biste ostvarili transparentnost u svojim odnosima. Nestrpljenje i otkrivanje grešaka za sada ne bi bilo korisno tokom godine u odnosu na vašu ljubavnu vezu.
Držite kontrolu nad onim što radite, jer možete povrediti osećanja vašeg partnera u toku godine. Držite svoje želje i senzualne emocije pod kontrolom i pokušajte da razumete osećanja svog partnera. Neki od vaših dugoročnih snova kada je ljubav u pitanju, sada će se materijalizovati, a vi budite sigurni da su vaši snovi realni, a ne samo utopija. Nekima od vas je bilo teško da se odlučite između više partnera koje ste imali u vidu. Kraj godine će vam doneti puno hrabrosti i dodati vam šarma da biste mogli privući i ključne potencijalne partnere za život.

FINANSIJE

U prvoj polovini godine može doći do neželjenih troškova za Rakove. Iako bi ovo moglo da vas uznemiri, to će vam ipak pomoći da bolje rukujete budžetom u 2018. Zato pripazite sa novcem. Takođe, ova prva polovina godine može da donese dobar priliv sredstava putem dogovora o nekretninama i prihoda kroz nasleđe. Sredina godine bi mogla doneti neke troškovevezane za sređivanje kuće ili vas lično.
Ne bacajte se mnogo u finansijske troškove i na trošenje na zabavu jer možete se naći u problemima. Međutim, izgleda da je druga polovina godine bez problema kad su finansije u pitanju. Izbegavajte kupovinu velikih vrednosti i pokušajte da napravite neke male uštede.

 

ZDRAVLJE

Ove godina će vas videti u dobrom zdravlju i pružiti vam prilično veće mogućnosti za smirenje vašeg fizičkog i mentalnog jaza. Odmorite se i podmladite svoj duh kad god imate vremena za to. Ostanite aktivni i jedite zdravo. Čuvajte se emocionalnih nemira koji razbijaju vaše živce. Budite pozitivni i dopustite da vas okružuje osećaj optimizma.
Vaši nivoi energije bi tokom godine mogli da nađu alternativne načine kako da se povećaju. Pronađite ravnotežu između rada i igre. Prava dijeta bi takođe utrla put za zdraviju sutrašnjicu, i ove godine se držite daleko od bilo kakvih preterivanja u svemu, jer bi mogla doneti dugoročne reperkusije u životu.

PORODICA

Najveće promene su verovatno u kući ove godine. Vi ćete ući u novu fazu svog života. Moguće je uvećanje porodice. Nekoliko prepreka moglo bi se pojaviti na način kojim se narušava harmonija kod kuće. Budite smireni i ne prihvatajte sve ka srcu. Budite čvrsti kada je u pitanju stvaranje novog poretka i pravila kod kuće . Ostanite čvrsti i snažni u svojim pogledima i idealima.

Autor: conopljanews.net, foto: Shutterstock