HOROR ŽURKA U ALEKSINCU – NOVI DETALJI

PIŠE : KURIR.RS

Aleksandar Stojimenović ( 26 ) iz Aleksinca stradao je u tuči na terasi kafane “ Oaza “ . Nesrećni mladić zadobio je teške povrede glave i preminuo je mestu, a policija istražuje ko je počinio zločin. Kako saznajemo, na saslušanje je privedeno devet osoba.

Tragedija se dogodila preksinoć na proslavi punoletstva Aleksandrove drugarice.

Bez svesti

– Iz kafane se videlo neko koškanje momaka i ja sam takoreći slučajno izašao na terasu i video da se deca tuku, pokušao sam nekako da ih smirim, a onda sam video da momak leži na podu terase. Sav je prebledeo. Odmah sam počeo da ga šamaram, pošto je bio bez svesti. Jedan čovek je došao i pokušao da mu izvadi jezik. Zavladala je panika. Zvali smo Hitnu pomoć, ali nam je rečeno da imaju jedno vozilo i da ne mogu da dođu jer je i ono na terenu. Onda smo privatno zvali jednog anesteziologa. Za mene je to sve trajalo čitavu večnost, a tek na kraju sam video da mladić ima krv na potiljku. Kako je došlo do toga da on padne i povredi se, ja zaista do sada ne znam – rekao nam je jedan Aleksinčanin. On kaže da Hitna pomoć nije došla, pa su su ga stavili u vozilo i odvezli u Opštu bolnicu u Aleksincu, a odatle je prevezen u teškom stanju u Univerzitetski klinički centar u Nišu.

Igrao fudbal

U dvorištu Aleksandrove rodne kuće okupili su se drugari i drugarice u neverici šta se tako iznenada dogodilo jednom sportisti, vrednom momku koji je nekoliko godina radio u jednoj prodavnici.

– On je u Aleksincu živeo s bakom i dekom. Aleksa je imao devojku i aktivno se bavio fudbalom, igrao je za jedan klub iz Sokobanje. Njegova majka, koja inače živi u Švedskoj, trenutno je na putu za Srbiju. Radila je pre odlaska u inostranstvo u toj prodavnici, pa je Aleksandar došao na njeno mesto – kažu komšije.

Tužilaštvo Osnovnog suda u Aleksincu naložilo je obdukciju tela, tako da će se nakon toga više znati o smrti ovog momka. Zasad niko pouzdano ne zna šta se dogodilo na ovom slavlju.

Zvala me je njegova baka negde oko osam sati, kada sam došao na posao, da kaže da je Aleksa povređen i ja sam se zabrinuo, ali pomislih, mlad je to organizam. Posle pola sata me zove i kaže: „Alekse više nema.“ Hteo sam da se srušim. I sada sam potresen, jedva govorim. Trebalo je da zatvorim radnju, nego lakše mi je nekako ovako s ljudima da popričam. Igrao je fudbal, nikad cigaretu nije zapalio, on je odskoro počeo na slavljima da popije nešto. Jednostavno, sportski tip momka, ali eto, zla sudbina ne bira – kaže njegov kolega iz radnje Ivica Ilić.

Šok u komšiluku

Niko od naših sagovornika nema lošu reč za Aleksu.

– S ovom tragedijom su svi unesrećeni. On je imao devojku, brojne prijatelje, a kod bake i deke ne smem ni da odem. Ne mogu, srce mi se steže kada pomislim da su izgubili unuka, a živimo tu u istoj ulici – rekla nam je jedna od komšinica.Za sada niko nije pritvoren. Devet osoba sumnjiči se za učestvovanje u tuči.