Храброг полицајца из Алексинца који живи у Новом насељу , Милоша Милошевића  који је рањен у суботу увече приликом интервенције, када је прибраном и брзом реакцијом спречио мушкарца са аутоматском пушком да изврши далеко теже кривично дело ,  обишао је  министар полиције Небојша Стефановић у Клиничком центру Ниш .  

Министар Стефановић похвалио је изузетну храброст Милошевића који је, како је рекао, те вечери заштитио животе многих грађана и показао изузетну прибраност и одлучност.

„Полицајац Милош Милошевић реаговао је веома храбро, човек је голорук кренуо на цев оружја и показао изванредну прибраност и одлучност у том моменту и успео да заштити животе других људи. Хоћу да се захвалим читавој патроли која је те ноћи учествовала у извршењу задатка, која је веома брзо дошла на лице места и која је спречила извршиоца да испред препуног локала, у коме је било више од стотину људи, можда направи неко теже кривично дело. Добро је да нико није смртно страдао и да је храбром реакцијом припадника Министарства спречен тежак злочин“, истакао је министар.

Стефановић је рекао да је сада веома важно да судови и тужилаштво покажу одговорност.

„Човек који је на овако тежак начин ранио полицајца и покушао да убије друге људе који су те ноћи били у центру Ниша, мора да буде адекватно кажњен. Дакле, тражимо максималну казну коју закон предвиђа и за покушај убиства и за илегално ношење оружја“, нагласио је министар Стефановић.

Он је истакао да ће Министарство унутрашњих послова водити рачуна о рањеном колеги и његовој породици.

„Очекујемо његов потпуни опоравак и брз повратак у редове полиције, али је ово прилика да још једном укажемо на то колико је тежак посао полицајца, можда данас и најтежи у Србији и колико сваки излазак у патролу, сваки излазак на извршење дужности, може да буде опасан и ризичан по њих“, објаснио је Стефановић.

Министар се захвалио лекарима из Клиничког центра у Нишу који су, како је рекао, већ у првим тренуцима ефикасно и брзо реаговали, тако да су наше колеге и сви остали који су повређени, адекватно збринути.

„Искрена захвалност Клиничком центру који је максимално брзо реаговао и видим да људи овде имају најбољу могућу негу и пажњу“, истакао је Стефановић.