HUMANITARNI KONCERT PROFESORA ZA SVOJU KOLEGINICU

Piše : Marija Petrović

Aleksinac je sinoć, po ko zna koji put, pokazao da je grad ljudi velikog srca kojima humanost nije strana. Okupivši učitelje i nastavnike iz svih škola sa teritorije aleksinačke opštine i opštine Ražanj, u Velikoj sali Doma kulture u Aleksincu pred velikim auditorijumom održan je humanitarni koncert koji je nosio simboličan naziv “ I ovo smo mi“ . Cilj koncerta bio je da se prikupe sredstva za lečenje nastavnice engleskog jezika Jasmine Dilkić koja boluje od retke bolesti i kojoj je novac neophodan.

Prosveta je sinoć imala glavnu reč. Nastavnici i učitelji su pevali, recitovali, glumili, izvodili divne kompozicije ne bi li pokazali drugu stranu svoje ličnosti…Na kraju su sve oduševili mini koncertom sačinjenim od pesama pop rok muzike. Cela sala je pevala sa njima.

Treba napomenuti da je koordinator svega bila direktorka OŠ “ Vožd Karađorđe“, za program je bila zadužena nastavnica srpskog jezika Marija Petrović iz OŠ ,, Jovan Jovanović Zmaj “ na Al. Rudniku, za hor nastavnica muzičke kulture Milja Milovanović, a izložbom je rukovodila nastavnica likovne kulture Aleksandra Pavlović iz OŠ ,,Vožd Karađorđe“.

Muzičku pratnju su činili nastavnik muzičke kulture Saša Jovanović, nastavnik inf.i tehničkog obrazovanja, Mladen Veličković i Dragan Stojanović, sekretar u OŠ “ Ljupče Nikolić“ . Treba napomenuti još i to da je skupljeno blizu 170 000 dinara. Dom kulture nikad nije imao više posetilaca nego što je imao sinoć. Bilo je to veče za pamćenje.