ALEKSINAC DOSTIGAO ZAPAD ( I TO DIVLJI) OVCE U CENTRU GRADA !!!

ALEKSINAC.BIZ,   V I D E O

Već godinama jedan ili više pastira napasaju ovce u najlepšem parku u gradu, Brdjanci. Očigledno da im niko nije skrenuo pažnju da to ne rade, te su se pastiri toliko oslobodili da su svoja stada ovaca doveli do centra grada, samo par stotina metara od pešačke zone. Ovog puta stado ovaca je sišlo do Autouske stanice, da dočeka goste sa 5 Medjunarodne konferencije fizičara. A, gostiju je bilo dosta, preko 110 naučno obrazovanih ljudi iz 8 zemalja „Zapadnog Balkana“. Bilo je tu Grka,Rumuna,Bugara, EKS Jugoslovena.

Šta su ti intelektualci, svetski priznati stručnjaci pomislili, kada su stigli u Aleksinac. Kakav su doček imali? Ko ih je dočekao? Pa, bar, da je aleksinački kraj poznat po ovcama, pa i da kažemo, one su nam „zaštitni znak“. Ali nisu! Aleksinac je poznat po svinjama, paprici i paradajzu. Bila bi to teška zabluda stranaca. Šta bi bilo da su došli naši prijatelji iz Arapskih Emirata. Verovatno bi tražili da im aleksinački kraj ,odmah, izveze milion ovaca ili bi napravili klanicu pored Autobuske stanice.

A, možda stado ovaca i nije krivo. Pretpostavlja se da su noću krenule iz Palilule ili sa Vojničkog puta,pa pošto godinama nema ni jedne sijalice u najlepšem parku, u gradu, da su , jadne, zalutale ii greškom došle do  asfalta jer miriše na travu koju su naneli oni koji su zajedno sa njima sišli da bi se zaposlili u „boljim preduzećima“.

Nešto  razmišljam.Možda su ti pastiri neki visoko obrazovani ljudi, koji ne mogu da se zaposle, pa su se dosetili da lokacija najlepšeg parka Brdjanke, pored Autobuske stanice, može da bude i lep izložbeni prostor za neke goste preko puta, koji treba da dodju…

Tekst i foto Dušan Stevanović