ISTORISKI USPEH : KOŠARKAŠI NAPRETKA PRVOLIGAŠI

TRENUTAK ZA ISTORIJU , NAPREDAK PRVOLIGAŠ , Foto Dušan Stevanović

Tekst i foto Dušan Stevanović

Pobedom u poslednjem kolu nad bivšim ABA ligašem , Radničkim iz Kragujevca sa 92 76 ( 47 38 ) , košarkaši Napretka iz Aleksinca postali su i zvanično prvoligaši Košarkaške lige Srbije .

Ovaj istoriski uspeh , u 61 godini dugoj tradiciji postojanja Košarkaškog kluba Napredak , zlatnim slovima su ispisali Nikola Raičević , Slaviša Bogavac , Dimitrije Raičević , Milinčić , Mitrović , Stevanović , Petrović , Jeremić , Ilić , Prokić , Antonijević i Mijajlović . Ekipu je vrlo umešno vodio trener Nebojša Raičević . Glavni operativci bili su predsednik kluba Nenad Stojković i njegov pomoćnik Vojkan Eror .  

U proteklom šampionatu , od 26 kola Napredak je pobedio u 21 susretu , a samo 5 izgubio . Ekipa je na svom terenu izvojevala sve pobede , odnosno 13 pobeda , a pozitivan skor ima i u gostima . Osam puta su slavili Aleksinčani , a 5 puta domaćini . Postignut je 2001 koš , a primljeno je najmanje u ligi , samo 1769 , što je svrstalo ekipu Napretka na prvom mestu sa najjačom odbranom .

Utakmici je prisustvovao i potpresednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović , inače Aleksinčanin koji je nakada i sam igrao za Napredak iz Aleksinca .

DUŠAN PROJOVIĆ , potpredsednik KSS – Foto Dušan Stevanović
  • Veoma mi je drago da su Aleksinčani postigli ovako veliki uspeh .Čestitam svim igračima,kao i upravi kluba na zaista velikom uspehu . Napredak će sledeće godine igrati sa velikanima , a Aleksinac će biti novo mesto na košarkaškoj mapi Srbije – rekao je Dušan Projović , potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije .

Svečanosti je prisustvovao i Sladjan Stojković , nekada prvi strelac jugoslovenske lige , igrač Partizana , inače sa Aleksinačkog Rudnika koji je tokom ligaškog takmičenja bio i velika podrška ekipi Napretka .

Nakon završetka utakmice sa Radničkim , organizatori nisu zaboravili da se zahvale i dodele zahvalnice svima onima koji su podržali i pomogli ekipu Napretka u borbi za viši plasman.Medju njima , našla se i Televizija Laser iz Svrljiga koja je profesionalno izveštavala sa mečeva u kojima je igrao Napredak iz Aleksinca . U ime redakcije zahvalnicu je primio Dušan Stevanović , novinar i kamerman .

PUBLIKA NA PROSLAVI , Foto Dušan Stevanović

Slavlje se nastvili sa trubačima , a publika je imala prilike da se rukuje sa svakim igračem ponaosob .