IZLOŽBA PASA NA BRDJANCI , U SUBOTU

ALEKSINAC.BIZ, Tekst I foto Dušan Stevanović

Ovog vikenda , jugoistočna Srbija biće centar dešavanja u kojima će se odvijati izložba  pasa svih rasa . Manifestacija počinje u Aleksincu , u subotu pre podne , da bi se u večernjim satima preselila u Sokobanju na terenima „Padina „, dok je nedelja rezervisana za Paraćin , gde će izložba  biti održana na terenima bivše kasarne  .

U organizaciji Kinološkog društva “ Milivoje Prendić “ iz Aleksinca, u subotu,27 07 2019 godine , organizovaće se “ izložba pasa svih rasa ” . Izložba  će biti organizovana u gradskom parku Brdjanka sa početkom od 8 sati, kada je planirano uvodjenje pasa. Otvaranje izložbe je u 9 i 30 h , a ocenjivanje počinje od 9 i 30 do 13 časova.

Cena upisnine za prvog psa je 1.200 dinara, za drugog psa 1.000 dinara kao i za domaće rase ,, gde je cena , takodje ,  1.000 dinara , osim za „Srpskog žutog goniča “ za koga se ne plaća upisnina . Na sam dan izložbe ta cena će biti 1.500 dinara . Za upis odgajivačkih parova i grupa “ Dete i pas “ je besplatna . Cena za strane izlagače je 25 evra. Krajnji rok za prijem prijava je petak , a uz prijavu obavezno priložiti potvrde o zdravstvenom stanju i vakcinaciji protiv besnila pasa.

Organizator je obezbedio besplatan parking u neposrednoj blizini izložbenog prostora .

Dosada je prijavljeno oko 280 pasa , od toga čak 80 iz inostranstva .

Generalnii pokrovitelj ove manifestacije je Opština Aleksinac