ALEKSINAC.BIZ,  TV VIDEO, Tekst I foto Dušan Stevanović

Povodom donacije japanske vlade, u Domu za smeštaj odraslih lica sa posebnim potrebama Kulina, priredjen je svečani doček japanskom ambasadoru Djuićiju Takahari , a svečanosti su prisustvovali državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavaje,socijalna I boračka pitanja Nenad Nerić kao I predsednik Opštine Aleksinac, Nenad Stanković, dok je domaćin bio Vojkan Stanojević , director Doma iz Kuline.

  • Duboko poštujem rad zaposlenih u Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini I njihovu kontinuiranu posvećenost u svakodnevnoj brizi o korisnicima sa smetnjom. Pretpostavljam da se susreću sa mnogo izazova I poteškoća da obezbede sigurno I adekvatno okruženje za svoje štićenike – rekao je Djuići Takahari , japanski ambasador.

Ovim projektom obezbedjeno je vozilo adaptirano za prevoz osoba u kolicima, što će Domu omogućiti da bezbedno prevozi svoje korisnike.Postavljeni su i neophodni liftovi kako se štićenici ne bi nosili  na rukama uz stepenice.Projektom je obezbedjen I novi agregat , tako da će u zgradi , uvek, biti toplo, a medicinski pregledi I pripremanje obroka neće biti ugroženi nestankom struje .

Nakon svečanog prijema , japanski ambasador Djuići Takahara I državni sekretar Ministarstva, Nenad Nerić zasadili su “ drvo prijateljstva” , japanski javor . Direktor Doma u Kulini, Vojkan Stanojević poklonio je svom visokom gostu flašu domaće ljute prepečenice i par vunenih čarapa kao uspomenu na ovu posetu .